Deťom na základných školách umožnia byť na vyučovaní bez rúška

2288x
01. Október 2021
Očkovanie treťou dávkou je na dosah
Ministerstvo apelovalo aj na uprednostnenie PCR testovania pred antigénovým 
 
Ministerstvo zdravotníctva predstavilo ďalšie zmeny v opatreniach týkajúcich sa ochrany proti koronavírusu. Konzílium odborníkov sa zhodlo na tom, že povinnosť nosenia rúšok u žiakov počas vyučovania by sa mohla zrušiť.
 
Toto uvoľnenie sa týka detí na základných školách v triedach počas vyučovania. Povinnosť nosiť rúško bude však aj naďalej v spoločných priestoroch, ako sú jedálne či chodby. Úrad verejného zdravotníctva by mal k tomuto vydať vyhlášku, ktorá by mohla začať platiť už od budúceho týždňa.
 
Pre stredoškolákov sa život v triedach nemení, povinnosť mať prekryté horné dýchacie cesty ostáva v platnosti. Ministerstvo apelovalo aj na uprednostnenie PCR testovania pred antigénovým.
 
Tretia dávka vakcíny
 
Rezort zdravotníctva informoval aj o tom, že očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 by sa mohlo spustiť v najbližších dňoch. Prístupné bude najmä pre ľudí, ktorí bojujú so zníženou imunitou.
 
Na takéto očkovanie bude potrebné odporúčanie od všeobecného lekára alebo špecialistu. Hlavná odborníčka Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR pre pediatriu Elena Prokopová o tom informovala vo štvrtok na tlačovej konferencii.
(8:28, red)
 
Diskusia
Pridať komentár