Krízový štáb rozhodol o uzatvorení mestskej plavárne v Bardejove, v hre je aj pozastavenie vyučovania

4295x
29. September 2021
Závery rokovania 
V karanténe 25 tried v školách i predškolských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávy
 
Dnes 29. septembra 2021 sa situáciou s ochorením COVID-19 v meste a okrese Bardejov na svojom zasadnutí zaoberal Mestský krízový štáb.
 
Z informácií, ktoré na jeho zasadnutí odzneli, vyplýva okrem iného i konštatovanie o rastúcich počtoch infikovaných, najmä detí v školách. Momentálne je v karanténe 25 tried v školách i predškolských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávy.
 
Samospráva v súčinnosti s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bardejove teraz analyzuje alternatívu pozastavenia vyučovania na II. stupni základných škôl až do odvolania.
 
Žiakov opäť čaká monitoring pri vstupe 
 
MsKŠ taktiež dnes na svojom zasadnutí rozhodol o uzatvorení mestskej plavárne (od 1.10.2021) a o opätovnom monitoringu žiakov pri ich vstupe do budov základných škôl formou merania telesnej teploty, pričom s okamžitou platnosťou.
 
Zariadenia pre seniorov, mestské obchodné spoločnosti i samotný mestský úrad nezaznamenali (až na ojedinelé, zatiaľ iba nepotvrdené výnimky) nové prípady ochorenia na COVID-19. Pracujú v nezmenenom režime, za dodržiavania všetkých opatrení, vrátane prísnejšieho posudzovania možností návštev klientov v zariadeniach pre seniorov.
 
O výsledkoch rokovania samosprávy a RÚVZ bude mesto Bardejov priebežne informovať a správu aktualizovať.
(12:55, FB: Mesto Bardejov - oficiálna stránka) 
 
Diskusia
Pridať komentár