Opitý Bardejovčan šoféroval napriek zákazu, vyčíňal v obci Kobyly

5445x
27. September 2021
Narazil do troch oplotení
Polícia mala plné ruky práce s opitým Bardejovčanom 
 
Vo večerných hodinách piatkového dňa (24.09.2021) 46 ročný Bardejovčan viedol osobné vozidlo zn. Mazda cez obec Kobyly.
 
V dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky ako aj iným okolnostiam, prešiel s vozidlom do protismeru, pričom narazil do oplotenia rodinného domu.
 
Vodič potom prešiel na cestu, po niekoľkých metroch narazil do druhého oplotenia. V jazde pokračoval ďalej, situácia sa zopakovala a vodič znova narazil už do tretieho oplotenia. Celková škoda bola vyčíslená na 4000 eur.
 
 
Po dopravnej nehode bol vodič podrobený dychovej skúške, bola mu nameraná hodnota 2,3 promile. Bol obmedzený na osobnej slobode, no vzhľadom na zranenia bol hospitalizovaný v nemocnici.
 
Lustráciou bolo zistené, že vodič jazdil aj napriek tomu, že mal zadržané vodičské oprávnenie, o ktorom rozhodol súd. Išlo o zákaz vedenia motorových vozidiel v trvaní až do novembra tohto roku.
 
Prípadom sa zaoberá poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Bardejove, ktorý začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky ako aj vo veci trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia.
(11:04, krpzpo)
Diskusia
Pridať komentár