Bude Bardejov budúci týždeň čierny? Aj napriek zákazu sa oslavy presúvali do iných okresov

9114x
22. September 2021
Problematický východ
Nízka zaočkovanosť v problematických regiónoch  
 
Počty nakazených koronavírusom neustále stúpajú, vysokú pozitivitu za posledné dni vykazuje východ krajiny. Na Slovensku začiatkom týždňa pribudlo 880 ľudí s pozitívnym PCR testom, z nich až viac ako 75 % nebolo zaočkovaných.
 
Dátoví odborrníci z platformy Dáta bez pátosu sa v jednom zo svojich príspevkov pozreli na vývoj situácie v jednotlivých regiónoch. Ako uvádzajú, dnes máme v PCR+AG 850 pozitívne testovaných v priemere za 7 dní. Za posledných 5 dní sme v PCR o 99% narástli. Ďalej dodávajú, že pozitívnych máme koncentrovaných v pár regiónoch a tam je to úloha regionálnych hygienikov sa pozrieť na históriu osláv za posledný víkend a na okolie zistených pozitívnych.
 
„V klube "silných" vítame Starú Ľubovňu, ku ktorej pribudne čoskoro Svidník, Kežmarok a Sabinov - kam sa presunuli po zákaze v Bardejove oslavy minulý víkend - (vďaka za info našim informátorom),“ uvádzajú odborníci z platformy.
 
 
 
Ako referenčnú priložili aj grafickú mapu plnej zaočkovanosti Slovenska podľa okresov.
 
„Stále platí, že červená nie je pandémia a aj fialová sú len ohniská v konkrétnych obciach. Čierna je v tomto stave absolútne nevhodná a predčasná. Bratislava s okolím by mala byť v zelenej a bez obmedzení. Sledujme nárasty príjmov do nemocníc, to je najlepší indikátor rastúcich problémov v regióne. Zatiaľ je ním Východ a Trenčín,“ uzavreli dátoví odborníci.
(09:00, red, databezpatosu, MZ SR)
 
Diskusia
Pridať komentár