VIDEO | Úspešná benefičná aukcia pod patronátom bardejovskej nemocnice

1097x
14. September 2021
Už ôsmy ročník
 Pozrite si videoreportáž
 
Rozšírili svoje umelecké obzory a pomohli dobrej veci. 8. ročník Benefičnej aukcie výtvarného umenia pod patronátom bardejovskej nemocnice dopadol na výbornú, výťažok z predaných obrazov venovali na kúpu nového Elektrodermatomu.
 
„Kúpou tohto prístroja chceme zabezpečiť pre našich pacientov celkovo lepšiu zdravotnú starostlivosť. Jedná sa o tých pacientov, ktorí potrebujú zakrývať tkanivové defekty, ktoré vznikli z rôznych príčin – či už úrazom, popáleninou, pri starostlivosti o diabetickú nohu, po amputačných poraneniach a rôznych iných úrazoch,“ uviedol primár Oddelenia všeobecnej a úrazovej chirurgie NsP Sv. Jakuba, n.o., Bardejov Patrik Miháľ.
 
„Aukčná spoločnosť DARTE s.r.o. dlhodobo spolupracuje s rôznymi subjektami, konkrétne aj s touto nemocnicou už od roku 2013 – to preto, lebo s pánom riaditeľom sme dlhoroční priatelia. Sme veľmi radi, že môžeme do tohto prostredia vniesť kultúru výtvarného umenia. Jedno s druhým súvisí a obohacuje myseľ týchto ľudí, ktorí na to pozerajú,“ opísal konateľ spoločnosti DARTE Jaroslav Krajňák.
 
 
Vzájomné prepojenie  
 
„Myslím si, že medicína a umenie veľmi úzko spolu súvisia. Zároveň chceme so spoločnosťou DARTE ukázať ľuďom aj iný rozmer. Trošku umenia, trošku kultúry, trošku hudby. Je tu aj výstava šperkov, čiže je to také kombinované,“ ozrejmil riaditeľ NsP Sv. Jakuba, n.o., v Bardejove Marián Petko.
 
Benefičnú aukciu prišli podporiť aj autori, ktorí na podujatie venovali obrazy s vlastným rukopisom.
 
„Sú to diela, ktoré boli prevažne na výstavách v zahraničí, dal som sem diela, ktoré získali ocenenia v Taliansku, tak si myslím, že by mohol byť o ne záujem. Ak sa predajú, budem len rád, pretože peniaze idú na dobrý účel,“ uzavrel autor venovaných obrazov Peter Plavčan.
 
Prehliadka vystavovaných diel sa uskutočnila v Spoločenskej miestnosti nemocnice, podujatie sa tešilo veľkému záujmu.
(14:30, red)
Diskusia
Pridať komentár