VIDEO | Gymnázium Leonarda Stӧckela úspešne vstúpilo do nového školského roka

2135x
02. September 2021
Brány školy prekročilo viac ako 100 prvákov
 Pozrite si videoreportáž
 
Nové výzvy, chuť napredovať a učiť sa novým veciam. Po dvoch mesiacoch oddychu sa do školských lavíc vrátili aj študenti Gymnázia Leonarda Stӧckela v Bardejove. Škola slávnostne privítala starších žiakov, ale aj nováčikov.
 
„V tomto školskom roku sme prijali 106 nových prvákov, 3 triedy štvorročného študijného odboru a jednu triedu bilingválneho odboru,“ uviedla riaditeľka Gymnázia Leonarda Stӧckela Alena Gombošová.
 
Vyučovací proces sa nezaobíde bez dodržiavania protiepidemiologických opatrení, v ktorých škola plynule nadväzuje na pravidlá z uplynulého roka.
 
„My sme sa rozhodli, že ranný filter budeme organizovať – takže ráno bola meraná teplota, študenti museli použiť dezinfekciu a včera už mali cez náš edukačný portál správu, že majú vyplniť tlačivo o bezpríznakovosti,“ ozrejmila Gombošová.
 
Moderná identita 
 
Okrem kvalitného vzdelávania gymnázium pracuje aj na budovaní modernej identity. Po zrekonštruovanej telocvični a novej oddychovej zóne sa môžu študenti tešiť na ďalšieho pomocníka.
 
„To je také ešte možno prekvapko pre našich študentov. Plánujeme doplniť dochádzkový systém elektronicky,“ prezradila riaditeľka gymnázia.
 
Aj keď nad vývojom nového školského roka visí viacero otáznikov, pedagógovia si želajú, aby bola prezenčná forma výučby realizovaná na maximum.
 
„Nový školský rok 2021/2022 by sme určite chceli prežiť prezenčne v čo najväčšej miere a verím, že sa tak stane,“ uzavrela Gombošová.
(12:34, red) 
Diskusia
Pridať komentár