Veľký Šariš chystá deň plný športu

1108x
31. August 2021
Zašportuje si celé mesto
 
Veľký Šariš sa pýši titulom Európske mestečko športu 2021. Aj preto sa bude túto sobotu 4. septembra v meste konať podujatie Šariš športuje bez rozdielu veku. Športovať bude celé mesto.
 
Od 9.00 hodiny až do polnoci sa bude v sobotu 4. septembra vo Veľkom Šariši športovať v rôznych športoch i disciplínach.
 
Hneď od desiatej bude na námestí vo Veľkom Šariši I. kolo Slovenskej národnej ligy v pretláčaní rukou. Pod palcom to má rodáčka Veronika Ferencová, ktorá bola majsterkou Slovenska v armwrestlingu.
 
Popoludní bude cyklovýjazd pre všetky vekové kategórie. „Účastníci sa môžu registrovať už od 12.30 hod. Budeme mať pre nich zabezpečené občerstvenie a každý účastník bude zaradený do žrebovania o vecné ceny,” informovala Mária Gáborová, vedúca odboru kultúry, športu a mládeže na Mestskom úrade vo Veľkom Šariši. Samotný štart bude o 13.30 hod.
 
Zatancujú si, ukážu aj sebaobranu
 
O 14.00 hodine si môžu nadšenci pozrieť umenie veľkošarišských taekwondistov. Športový klub Taekwon-do Delta Veľký Šariš ukáže bojové umenie.
 
„Tento šport je zameraný najmä na sebaobranu, sebaovládanie a zdravú sebadôveru. Má zaručiť úplné využitie sily a rýchlosti ľudského tela,” uviedla Gáborová.
 
V areáli Základnej školy sa bude nacvičovať tanec Jerusalema. Tanec budú precvičovať tanečníčky z tanečného divadla Bodies. Začiatok nácviku je pripravený na 16.00 hodinu. O 16.45 bude slávnostný sprievod športovcov za účasti bubnovej show, ktorú stvorí zoskupenie Batida.
 
Program pre najmenších
 
„Mysleli sme aj na najmenšie deti, takže im príde vyčariť úsmev na tvári UsmievAnka. Veríme, že ich zaujme a aj oni sa zapoja do nášho kultúrno-športového dňa. Počas dňa od 13.00 do 18.00 hodiny budú pre deti pripravené na námestí rôzne atrakcie,” uviedla Gáborová. UsmievAnka má vystúpiť na námestí o 17.15 hod.
 
 
Na pódiu ju vystriedajú domáci - Folklórna skupina Kanaš a Šariske gavaľire. O 19.00 hodine príde na scénu Kašuba-BAND a kultúrne vystúpenie zavŕši Suvereno o 20.00 hodine.
 
V priestoroch TJ Slavoj budú od 9.00 hodine prebiehať tenisové turnaje štvorhier. „Na futbalovom ihrisku sa budú hrať zápasy v rámci SAGAN SPORT LIGY pod záštitou CFT Academy. Atmosféra bude umocnená aj priateľskými futbalovými zápasmi. O 13.00 hodine bude Inerligový kolkársky zápas Veľký Šariš - Valašské Meziřičí,” zdôraznila vedúca odboru kultúry.
 
Odejú sa do stredoveku
 
Na hrade Šariš budú popoludní od 13.00 hodiny do 17.00 hodiny stredoveké hry. O 20.00 hodine bude večerná turistika na hrad spojená s nočným pozorovaním oblohy z veže Donjon. Na športovom ihrisku v Kanaši pri Starej škole bude od 14.00 hodine silový tréning. V Espresse na ulici A. Sládkoviča bude od 14.00 hodine biliardový turnaj.
(12:42, red)
 
 
Diskusia
Pridať komentár