Nezaočkovaní pendleri nebudú musieť ísť do karantény, ak budú mať negatívny PCR test

2350x
27. August 2021
Aké zmeny nastanú?
Rozhodnutie na medzinárodnej úrovni 
 
Úrad verejného zdravotníctva v piatok 27. augusta 2021 informoval verejnosť o novele vyhlášky ÚVZ SR č. 231, ktorá upravuje režim na hraniciach.
 
Ruší sa prechodné ustanovenie, ktoré stanovovalo platnosť režimu pre pendlerov do 1. septembra.
 
Pendleri (sú definovaní v paragrafe 7 vyhlášky č. 231), ktorí nespĺňajú definíciu plne zaočkovanej osoby, budú môcť chodiť na územie Slovenskej republiky bez povinnosti domácej karantény aj po uplynutí 1. septembra, ak sa preukážu negatívnym výsledkom RT-PCR testu, ktorý nie je starší ako 7 dní (toto platilo aj do 1. septembra).
 
Takéto osoby sa budú musieť raz do mesiaca zaregistrovať na portáli eHranica (kompletne zaočkovaným osobám vrátane pendlerov stačí registrácia raz za 6 mesiacov).
 
Ako informoval ÚVZ, o zrušení prechodného ustanovenia pre pendlerov sa rozhodlo na medzirezortnej úrovni s tým, že sa zohľadnili argumenty zainteresovaných strán.
 
Ľuďom naďalej dôrazne odporúčajú dať za zaočkovať proti COVID-19, pretože ide o najúčinnejší spôsob, ako zabrániť šíreniu nákazy, zvýšenému počtu hospitalizácií a následnému preťaženiu zdravotníckeho systému.
(13:57, red, ÚVZ SR)
 
Diskusia
Pridať komentár