Kraj bude očkovať aj počas štátneho sviatku

1515x
27. August 2021
29. augusta otvorí VKOC v Prešove
V štátnej čakárni stále eviduje desiatky ľudí, ktorí doposiaľ druhú dávku Astry nedostali
 
Prešovská župa pokračuje s očkovaním aj tento víkend. Očkovať plánuje vakcínami Janssen, Astra Zeneca a Pfizer BioNTech. Záujemcovia sa môžu nechať zaočkovať počas štátneho sviatku, aj v rámci gastro festivalu.
 
Prešovský samosprávny kraj (PSK) bude očkovať aj počas štátneho sviatku. V nedeľu 29. augusta preočkuje vo svojom veľkokapacitnom očkovacom centre (VKOC) v Prešove všetkých záujemcov o druhú dávku vakcíny Astra Zeneca. A to v čase od 10.00 do 16.00 hodiny.
 
Napriek tomu, že kraj avizoval už minulý týždeň poslednú možnosť na preočkovanie touto vakcínou, v štátnej čakárni stále eviduje desiatky ľudí, ktorí doposiaľ druhú dávku nedostali. Samospráva tak vychádza v ústrety občanom, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli doteraz dostaviť na preočkovanie.
 
 
V teréne aj výjazdová služba  
 
V sobotu 28. augusta bude župa očkovať aj v obchodnom centre v Eperia Shopping Mall na sídlisku Sekčov v Prešove. A to od 10.00 do 18.00 hodiny bez nutnosti registrácie. K dispozícii má 300 dávok jednodávkovej vakcíny Janssen.
 
V rámci výjazdovej očkovacej služby (VOS) kraj zaočkuje aj záujemcov gastronomického Festivalu Viva Italia v Poprade, a to od stredy 25. augusta do soboty 28. augusta. Pripravených má 800 vakcín spoločnosti Johnson&Johnson. V piatok 27. augusta zavíta VOS do obce Rafajovce, Vranova nad Topľou a preočkuje aj zamestnancov firmy Tesla Stropkov. K dispozícii má spolu 100 vakcín vakcíny Pfizer BioNTech.
(12:39, L. Heilová)
 
Diskusia
Pridať komentár