VIDEO | Polievka pomoci pre ďalšiu rodinu z okresu Bardejov

2564x
25. August 2021
Zmenili lokalitu, no myšlienka ostáva
 Pozrite si videoreportáž
 
Po ročnej prestávke sa zišli znovu, aby podporili dobrú vec. Posledná augustová streda patrila dobročinnej akcii Polievka pomoci. Dobrovoľný príspevok zo zakúpeného pokrmu poputuje rodine v ťažkej životnej situácii, ktorá potrebuje finančné prostriedky na náročnú operáciu pre jedno zo svojich detí.
 
„Rodinka, ktorej dnes pomáhame, je aj prijímateľom potravinovej pomoci, teda je dlhodobo v našej databáze. A je to rodinka, ktorá je na tom veľmi biedne. Bývajú v obecnom byte v dedinke pri Bardejove,“ uviedol predseda združenia Náš Bardejov Peter Štalmach.
 
Ľudia si tentoraz polievku vychutnali v nových priestoroch, a to priamo v areáli Kláštora františkánov v Bardejove.
 
„V Bašte nám bolo veľmi dobre, teda nešlo o to, že by sme sa tam cítili zle. Ale prišli sme už do domácich priestorov. Náš hlavný partner Fero Mihaľ prevádzkuje túto kaviareň, takže sme na domácej pôde,“ ozrejmil Štalmach.
 
V dobročinnom trende chcú pokračovať  
 
„Účasť je hojná, ľudia chodia priebežne. Myslím si, že sú takí spokojní, sú radi, že sa môžeme opäť stretnúť, môžu opäť prispieť a pomôcť nejakej rodine. Hodnotíme to kladne, ľudia prichádzajú aj odchádzajú s radosťou, a to je dôležité,“ uviedol majiteľ gastro prevádzky František Mihaľ.
 
V dobročinnom trende chcú usporiadatelia pokračovať aj naďalej. Ak to pandemická situácia dovolí, ďalší obed so záslužným pocitom by sa mohol uskutočniť už o mesiac.
(14:45, red)
 
Diskusia
Pridať komentár