Ako bude vyzerať návšteva pápeža v Prešove? Liturgický priestor pred športovou halou navrhol východniar

1675x
25. August 2021
Dominujúci kríž i červená farba
Architektonický návrh pochádza z dielne architekta Petra Marcinka z Prešova 
 
Pred Mestskou športovou halou v Prešove odslúži pápež František 14. septembra počas svojej návštevy Slovenska liturgiu sv. Jána Zlatoústeho, pričom liturgickému priestoru, ktorý tu vznikne, bude dominovať kríž a červená farba.
 
Spomínaný priestor bude takmer 30 metrov široký, 15 metrov hlboký a bude sa týčiť do výšky približne 13 metrov. Architektonický návrh pochádza z dielne architekta Petra Marcinka z Prešova, ktorý sa podieľal aj na architektonickom návrhu liturgického priestoru počas návštevy sv. Jána Pavla II. v Prešove v roku 1995. Je zároveň autorom architektonického návrhu pápežského sedesu a analogiona (ambóny).
 
Na podujatie 14. septembra je povolený vstup iba plne zaočkovaným a registrovaným návštevníkom. Návštevníci musia mať so sebou vytlačenú vstupenku s jedinečným kódom. Bude kontrolovaná pri prístupe do širšieho okolia podujatia a priamo na podujatí, pri vstupe do jednotlivých sektorov.
 
Hlavný program s pápežom bude od 10:00 do 12:30 hod. Dve hodiny pred príchodom Svätého Otca, teda od 8:00 hod. bude priestranstvo pred mestskou športovou halou uzavreté.
 
 
Podmienka účasti
 
Podľa aktuálne platných nariadení sa stretnutia s pápežom Františkom budú môcť zúčastniť tí, ktorí sú plne zaočkovaní, to znamená:
  • aspoň 14 dní druhou dávkou dvojdávkovej vakcíny,
  • aspoň 21 dní jednodávkovou vakcínou,
  • osoba najmenej 14 dní a nie viac než 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá dávka očkovania proti ochoreniu COVID-19 podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19.
Každý účastník sa musí registrovať vopred individuálne, a to na tomto linku: https://www.navstevapapeza.sk/sk/presov.
(10:30, red, Prešovská archiepachia)
Diskusia
Pridať komentár