VIDEO | V Osikove slávnostne odovzdali zrekonštruovanú hasičskú zbrojnicu a nové vozidlo

2896x
23. August 2021
Prichystali obecnú slávnosť
Pozrite si videoreportáž 
 
Obec Osikov má ďalší dôvod na radosť. Počas víkendu totiž posvätili a odovzdali do užívania zrekonštruovanú hasičskú zbrojnicu i nového zásahového pomocníka. Celá slávnosť sa niesla v znamení bohatého kultúrneho programu a potešenia z vydareného diela.
 
„Začali sme minulý rok niekedy v jari, teraz v auguste sme to ukončili. Samozrejme, že tam bola aj zimná prestávka. Všetky práce boli viac-menej vykonávané svojpomocne a sponzorsky, až na tie odborné roboty, ktoré sa týkali krovu, omietok a tak ďalej. Spoločnými silami sme to zvládli,“ opísal starosta obce Osikov Jozef Kvokačka.
 
Obec na opravu zbrojnice získala dotáciu z ministerstva vnútra vo výške 30-tisíc eur, zvyšok financovala z vlastných prostriedkov. Počas rekonštrukčných prác priložili ruku k dielu obyvatelia Osikova, obecní poslanci, ale aj samotní dobrovoľní hasiči.
 
Pomôže pri športe aj pri zásahoch  
 
„Je to niečo fantastické a umocnené je to aj tým, že im bola dnes odovzdaná nová moderná hasičská technika Iveco Daily a protipovodňový vozík. Tým pádom sa im zlepší a skvalitní samotná činnosť vrátane zásahov alebo aj rôznych športových činností,“ podotkol prednosta Okresného úradu v Bardejove Ján Paľa.
 
„Je to pre nás veľká pomoc. Pri tom aute, čo sme mali predtým, keď sme šli na súťaž, tak sme tŕpli, či vôbec naštartuje. Sme za to veľmi vďační,“ priblížila referentka mládeže DHZ Osikov Patrícia Červeňáková.
 
„Konečne sme sa dostali na tú úroveň, ako aj ostatní dobrovoľní hasiči okolo nás, ktorí dostali Iveco aj nové zbrojnice. Budeme tak môcť ísť do zásahu aj mimo obce,“ uviedol člen DHZ Osikov Paľko.
 
Vnútri hasičskej zbrojnice vznikol okrem iného aj priestor, ktorý budú môcť využiť na menšie spoločenské udalosti nielen miestni hasiči, ale aj obyvatelia obce.
(13:50, red)
 
Diskusia
Pridať komentár