VIDEO | Detský tábor vo Sveržove v znamení Víťazov

2690x
20. August 2021
Spievali, tancovali, rozjímali a spoznávali
 Pozrite si videoreportáž
 
Štyri dni plné priateľstva, dobrej hudby, tanca a biblických zamyslení. V Komunitnom centre Sveržov prvýkrát zorganizovali denný tábor pre deti z rómskej komunity. Záujem oň prevýšil očakávania samotných usporiadateľov.
 
„Ráno začíname privítaním. Ženy sa nám ponúkli, že nám pomôžu s občerstvením, čo je skvelé. Takže pre deti máme vždy raňajky. Potom máme vyhodnotenie predchádzajúceho dňa, tak nasleduje scénka, tiež téma, na ktorú sa rozprávame, k tomu máme piesne. Nasleduje veľká hra, na ktorú sa deti veľmi tešia,“ ozrejmila odborná garantka komunitného centra Jaroslava Krukárová.
 
Tábora sa zúčastnili všetky deti z prvého stupňa základnej školy, ktoré participovali aj v projekte Letnej školy. Jednotlivým vedúcim skupín podali pomocnú ruku staršie animátorky, ktoré s komunitným centrom doslova vyrastali.
 
Miesto pre rozvoj  
 
„Pomáham tu tak, že im hrám chvály, keď niečo potrebujú, tak idú za mnou a som tu pre nich. Keď majú aktivity, tak ich fotím, na druhý deň im tie fotky premietame na tabuľu,“ opísala animátorka Mirka.
 
„Je tam zábava, modlíme sa, hráme hry. Robíme tam všetko možné,“ uviedol účastník tábora Marcel.
 
 
„Mojou úlohou je pripravovať chvály, hudbu a aj to, aby sa do toho deti zapájali,“ priblížila animátorka Michaela.
 
„Ďakujeme za tetu Jarku, že tu prišla a pripravila pre nás takýto tábor. Chodíme s ňou na výlety a Boh nám požehnáva,“ uviedla jedna z účastníčok tábora Denisa.
 
Malé-veľké úspechy 
 
Komunitné centrum v obci Sveržov zriadila organizácia Človek v ohrození. Deťom z miestnej komunity v ňom vytvárajú priestor na zmysluplné trávenie času, učenie sa nových zručností a nadväzovanie nových kontaktov.
 
„Ja vidím aj malé úspechy ako veľké úspechy. Teším sa z toho, že tu už máme dievčatá, ktoré nám pomáhajú ako vedúce, že máme decká, ktoré nám idú študovať na strednú školu, že sú tu ženy, ktoré pomáhajú a denne pripravujú jedlo. Sú to pre mňa obrovské posuny od chvíle, kedy som sem prišla. Aj ten vzťah, aký máme – som za to veľmi vďačná Pánu Bohu,“ uzavrela Jaroslava Krukárová.
(14:10, red)
 
Diskusia
Pridať komentár