Chystáte sa na stretnutie s pápežom? Musíte splniť viacero podmienok

1152x
20. August 2021
Povinná registrácia
 
V septembri poctí Slovensko svojou návštevou pápež František, na svojej ceste zavíta do hlavného mesta, ale takisto do Šaštína, Košíc a Prešova. Termín jeho príchodu sa blíži, ak sa s ním chcete stretnúť, musíte splniť viacero podmienok. Jednou z nich je aj povinná registrácia.
 
Ako postupovať?
 
Registrujte sa na špeciálnej stránke a vyberte si podujatie, ktorého sa chcete zúčastniť. Ak chcete navštíviť viacero podujatí, registrujte sa na každé osobitne (čo podujatie, to osobitná vstupenka).
 
Ako informuje Polícia Slovenskej republiky, v prípade, že ste zaočkovaný, vstupenka vám bude doručená na vami uvedenú e-mailovú adresu po kontrole vašich údajov, do pár dní - buďte, prosím, trpezliví.
 
V prípade, že ste sa zaregistrovali a očkovať sa ešte len chystáte, vstupenku dostanete až po očkovaní. Databázy sa kontrolujú niekoľkokrát do týždňa, opakovane.
 
Pokiaľ sa ešte len chystáte očkovať, neprehliadnite striktné termíny
  • Ak ste v posledných 180 dňoch prekonali Covid-19, stačí vám prvá dávka Pfizeru, podaná najneskôr 1. septembra.
  • Ak sa chcete zaočkovať jednodávkovou vakcínou, podaná musí byť najneskôr 22. augusta.
  • Ak sa chcete zaočkovať dvojdávkovou vakcínou, v tejto chvíli už musíte mať po prvej dávke a druhú musíte dostať najneskôr 31. augusta (pre podujatia v Košiciach a Prešove) alebo 1. septembra (pre Šaštín).
 
Dospelé zaočkované osoby si so sebou môžu zobrať nezaočkované deti vo veku do 11,99 rokov. Takéto skupiny budú v osobitných sektoroch. Deti od 12. roka života musia byť zaočkované, a teda sa aj samé registrujú zvlášť cez uvedenú stránku.
 
Návštevníci zo zahraničia, ale aj Slováci, ktorí boli očkovaní v zahraničí, musia nechať nezaškrtnuté políčko s názvom Mám pridelené slovenské rodné číslo. Následne budú môcť zadať dátum svojho narodenia a nahrať európsky digitálny Covid pass, ktorého autenticita bude preverená.
 
Vstupenku si vytlačte, nespoliehajte sa na mobilný telefón (môže sa vybiť alebo pokaziť). Pri kontrole sa musíte preukázať aj občianskym preukazom (cestovným pasom – návštevníci zo zahraničia). Každá vstupenka má jedinečný QR kód pre konkrétnu osobu a nie je možné ju použiť opakovane pre viac osôb.
(11:05, red, Polícia SR)
 
Diskusia
Pridať komentár