Stebník ukázal svoje kvality, v súťaži Dedina roka 2021 odprezentoval to najlepšie z obce

2181x
20. August 2021
Predstavili sa rodáci, odkryli najzaujímavejšie miesta
Členov komisie privítali domácim kváskovým chlebom, soľou a prípitkom
 
Súťaž Dedina roka pokračovala prezentáciou ďalšej súťažiacej obce z Prešovského samosprávneho kraja, a to obce Stebník v okrese Bardejov pred Národnou hodnotiacou komisiou.
 
Pred obecným úradom komisiu a hostí privítal starosta obce Slavomír Mlynár spolu s poslancami Svetlanou Žofčínovou a Rastislavom Homzom, členkami ZO JDS Stebník s piesňou od „Kuma a kumy“. Domácim kváskovým chlebom, soľou a prípitkom privítali členov komisie.
 
Zaujímavosťou je, že táto obec sa do súťaže prihlásila opakovane po dvoch rokoch. Svojimi intenzívnymi rozvojovými aktivitami a zrealizovanými projektami chcelo vedenie obce ukázať svoju neúnavnú snahu o skvalitnenie života svojim občanom, ako aj návštevníkom a samotnej komisii a hosťom. Zároveň bolo cieľom upozorniť na najakútnejší problém financovania rozostavanej kanalizácie.
 
 
 
Vo vynovenej sále kultúrneho domu boli tematicky naaranžované rôzne predmety, zbierky, fotografie, maliarske diela a samotné javisko bolo zariadené v netradičnom dobovom štýle. Všestranne nadaný rodák Peter Maslej zaujal prítomných vlastnou skladbou, za vlastného doprovodu gitarou pesničkou, v ktorej zazneli všetky dôležité historické, aj súčasné úspechy, udalosti, zaujímavosti, no aj problémy obce.
 
Ponúkli aj povestné dobroty
 
Starosta obce digitálnou prezentáciou predstavil všetky dôležité aktivity a zaujímavosti obce z minulosti, ale aj súčasnosti. Nasledovala samotná prehliadka najzaujímavejších miest v obci, ktorá bola ukončená na novopostavenom modernom detskom ihrisku, ktoré symbolicky deti pokrstili bublifukom.
 
Pre komisiu, hostí a všetkých domácich občanov bolo pripravené spoločenské posedenie pod stanom a ponúknutá Stebnícka mačanka a ďalšie dobroty, ktoré doma pripravili obyvatelia obce. Po odchode komisie domáci pokračovali v posedení a zábave pri hudbe a speve do neskorej noci.
(8:43, PSK)
 
Diskusia
Pridať komentár