VIDEO | Letné kino sa stalo v Lúčke pravidelnou prázdninovou aktivitou pre deti aj rodičov

914x
19. August 2021
Letné kino pre deti a rodiny
Pozrite si videoreportáž 
 
Letné kino sa stalo v Lúčke pravidelnou prázdninovou aktivitou pre deti aj rodičov. Projekt zrealizovali z iniciatívy učiteľov materskej a základnej školy. Nápad podporila aj samotná obec a spoločne s občanmi pomáhali pri prípravách.
 
„Máme tu veľmi ambiciózny tím učiteliek základnej školy, ktoré pripravili celú plochu záhrady areálu základnej a materskej školy. Škola si pripravila pre svoju potrebu plátno, na ktorom chcú večer premietať deťom rôzne filmy. A potom to z toho vzniklo, aby sa večer stretávali rodiny s deťmi a premietali sa detské filmy alebo filmy pre dospelých,“ uviedol starosta obce Lúčka Mikuláš Mašlej.
 
Využitie hlavne pre deti 
 
„Išli sme s tou myšlienkou s využitím času pre deti z obce, aby sa počas prázdnin mohli stretnúť v tomto letnom kine a pozreli si rozprávky, keďže počas Covidu boli dosť dlho doma,“ uviedla predsedkyňa komisie pre ochrany verejného záujmu Anna Sopková.
 
 Do budúcna plánujú aj iné aktivity, pri ktorých sa voľnom čase budú môcť deti aj mladí stretávať.
 
„Je pripravená malá štúdia projektu amfiteátra, sedenie cez plátno a v jednej časti tejto záhrady by malo byť aj zastrešené sedenie s krbom. Verím, že sa to podarí a že to bude v prospech pre všetkých,“ uviedol starosta obce a Sopková doplnila: „Tento priestor na školskom dvore sa nám po jeho uprataní tak zviditeľnil a otvoril, že sa aj nám otvorili myšlienky ako s ním do budúcna naložiť.“
(20:20, M. Lechmanová)
Diskusia
Pridať komentár