VIDEO | Zmeny v antigénovom testovaní sa dotknú aj Bardejova

4674x
18. August 2021
7 dní v týždni
 Pozrite si videoreportáž
 
Nový testovací harmonogram sa dotkne aj obyvateľov z okresu Bardejov. Podľa aktuálneho nariadenia ministerstva zdravotníctva musí totiž bardejovská nemocnica vykonávať antigénové testovanie pre verejnosť 7 dní v týždni minimálne 8 hodín denne. Manipulačný poplatok, platný pre celé Slovensko, predstavuje 5 eur.
 
„V tomto mobilnom odberovom mieste pred nemocnicou sa antigénové testy robia od pondelka do nedele, s pracovnou dobou od 7:30 do 16.00. Chcela by som ale upozorniť občanov, že posledný odber robíme o 15:45, aby sa ešte stihlo urobiť posledné vyšetrenie a pacient dostal včas svoj výsledok,“ uviedla námestníčka pre zdravotnú starostlivosť a zdravotné poisťovne Helena Leščišinová.
 
Nemocnica s Poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove n.o., pokračuje aj v PCR testovaní, ktoré sa vykonáva v pracovných dňoch – od pondelka do piatka.
 
Antigénové testovanie bez registrácie  
 
„Tu by som chcela upozorniť, že antigénové testy sa robia bez registrácie, čiže kto potrebuje test, príde v uvedenom čase a v uvedených dňoch a bude ho mať urobený. Ale čakatelia na PCR testy, či už sú to samoplatcovia, alebo ostatní, sa musia registrovať tak ako doposiaľ,“ doplnila Leščišinová.
 
V prevádzke je momentálne Mobilné odberové miesto I. pred nemocnicou, druhé Mobilné odberové miesto v areáli nemocnice je zatvorené. V prípade potreby navýšenia testovacích kapacít je nemocnica pripravená opätovne spustiť aj túto MOM-ku.
(14:50, red)
 
Diskusia
Pridať komentár