Beh do kopca na Kráľovu studňu oslávil okrúhle narodeniny, súťažiacich podporil aj Matej Tóth

2281x
18. August 2021
Zišli sa veľkí aj malí športovci
Celý tím začína už teraz písať scenár ďalšieho ročníka  
 
Spoločný cieľ a spojenie športových duší, ktoré sa stalo tradíciou. 10. ročník Behu do kopca na Kráľovu studňu sa niesol v znamení priateľskej atmosféry a radosti z prekročenia vlastných limitov. Záštitu nad podujatím, ktoré sa uskutočnilo v nedeľu 15. augusta, prevzal úspešný slovenský chodec Matej Tóth, ktorý symbolicky odštartoval bežcov cez telefón.
 
„Mali sme spolu asi desaťminútový rozhovor, bolo to veľmi milé už hneď na začiatku. Počasie nám ráno prialo, mali sme 113 štartujúcich,“ skonštatoval organizátor akcie a zakladateľ OZ Kráľova studňa Marián Dudra.
 
Celú akciu organizuje Občianske združenie (OZ) Kráľova studňa. V rokoch 2010 a 2011 sa im podarilo postaviť najvyššiu turistickú výhľadňu v Bardejovskom okrese. Od slávnostného otvorenia sa snažia o čo najlepšiu propagáciu tohto územia. Jednou z mnoho aktivít, na ktorých OZ usilovne pracuje, je aj Beh do kopca na Kráľovu studňu. Od prvého ročníka si toto podujatie drží vysokú úroveň a vždy priláka nielen domácich, ale aj ľudí z okolia.
 
Spomedzi mužov najrýchlejšie ku Kráľovej studni v Lenartove vybehol Emil Fučo z Ľubotíc s časom 36:32 a medzi ženami skončila najlepšie Jarmila Vitovičová z Čergovrunu s časom 43:57.
 
 
 
Súťažili aj deti  
 
Na prípravu jubilejného ročníka vynaložili organizátori veľké úsilie. „Pripravili sme nové štartovacie bannery, hlavným hosťom bol Pavol Blažek – bývalý majster v chôdzi na 20 kilometrov. Došiel už v sobotu večer, takže sme si s ním prešli trať autom, posedeli sme si na Kráľovej studni. Veľmi sa mu tam páčilo. Potom v nedeľu bol štart, všetko sa nám vydarilo podľa predstáv,“ ozrejmil Dudra.
 
Po odštartovaní hlavného behu prišli na rad aj detské kategórie, kde bolo približne 20 malých detí. Na svoje si prišiel každý účastník, bežci sa pri vyhlasovaní výsledkov dočkali taktiež veľkej tomboly. O moderovanie a zábavu sa postaral Jožko Jendrichovský spolu s manželkou Jankou, bez ktorých by podujatie nebolo tým pravým orechovým.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Len dvaja ľudia mali odbehnutých všetkých 10 ročníkov – bol to pán Hudák zo Starej Ľubovne a pán Bednár z Prešova, ktorým sme adresovali veľké poďakovanie,“ informoval Marián Dudra.
 
Dobrá partia a súdržnosť  
 
Bežci si trať pochvaľovali, v najťažšom stúpaní sa zišla skvelá partia z Kurova, ktorá zvonila každému pretekárovi starými zvoncami pri zdolávaní zlomového bodu.
 
„Na konci dňa som bol veľmi šťastný, pretože všetko vyšlo nie na 100%, ale na 130%,“ uzavrel hlavný organizátor podujatia.
 
Beh do kopca na Kráľovu studňu nie je len o zdolávaní kopca. Je o súdržnosti, dobrej partii, výdatnej energii a skvelých nápadoch. Ak sa pýtate, ako dlho trvá príprava celého ročníka, odpoveď je jasná. Kde jeden končí, ďalší štartuje. Celý tím začína už teraz písať scenár toho ďalšieho.
(14:25, Z. Šinaľová)
 
Diskusia
Pridať komentár