Hertník sa odprezentoval v súťaži Dedina roka 2021

2023x
17. August 2021
V obci privítali hodnotiacu komisiu
V prezentácii o obci Hertník jej starosta predniesol prítomným všetky dôležité skutočnosti o Hertníku od histórie po súčasnosť 
 
Národná hodnotiaca komisia súťaže Dedina roka 2021 zavítala do obce Hertník v okrese Bardejov, v sále kultúrneho domu ju privítal starosta obce Ing. Jozef Semanek. Zároveň privítal a predstavil ostatných hostí, starostov susedných obcí a predstaviteľov miestnych organizácii a spolkov.
 
V prezentácii o obci Hertník jej starosta predniesol prítomným všetky dôležité skutočnosti o Hertníku od histórie po súčasnosť, rozvojové projekty a aktivity, prostredníctvom ktorých napreduje v rozvoji, ako aj služby, ktorými zlepšuje životné podmienky pre svojich občanov a návštevníkov.
 
Predstavili život v dedine
 
V ďalšej časti sa uskutočnila prehliadka obce, v ktorej boli národnej hodnotiacej komisii a hosťom predstavené zrekonštruované priestory obecného úradu, knižnice, kultúrneho domu, hasičskej stanice a parku. Počas prehliadky obce komisia a hostia navštívili miestnu základnú školu s materskou školou, Kostol zasvätený svätej Kataríne Alexandrijskej, renesančný kaštieľ z roku 1563, v ktorom je umiestnené Integračné zariadenie KOR-GYM a turistickú ubytovňu.
 
 
 
Komisia a hostia si mali ďalej možnosť prezrieť spoločenské priestory klubu dôchodcov, kde členky a členovia predviedli svoje umenie a tradičné domáce jedlá. Vo vlastných zrekonštruovaných priestoroch spestrili prezentáciu svojím vystúpením aj členovia domácej folklórnej skupiny Hertník. V obci žije a pôsobí tiež miestny umelec – drevorezbár Václav Choma, ktorého diela zhliadla aj hodnotiaca komisia.
 
Oddych na záver
 
Záver prezentácie – prehliadky obce sa uskutočnil v areáli chaty „Koliba“ pri rybníku na konci obce v krásnom prostredí Čergovského pohoria. Je to ideálne miesto pre oddych, kemping, relax, rybárčenie nielen pre miestnych občanov, ale pre celý región. Aj táto obec Prešovského samosprávneho kraja poskytuje veľmi pekné miesto a podmienky pre život svojim občanom, ale aj návštevníkom a svojimi úspechmi a aktivitami sa uchádza o dobré umiestnenie v tejto súťaži.
(13:40, PSK)
 
Diskusia
Pridať komentár