Komunitné centrum v Zborove prichystalo pre deti bohatý letný program

1510x
16. August 2021
Účastníci z Poštárky i z obce Zborov
Veľký zážitok v nich zanechala aj návšteva Židovského suburbia 
 
V uplynulých dňoch sa deti v rámci letného tábora organizovaného Komunitným centrom v Zborove zúčastnili aj Letných hier, v rámci schváleného projektu od Komunitnej nadácie v Bardejove.
 
Letné hry boli koncipované ako jednodňové aktivity pre deti z Poštárky a Zborova. Účastníci absolvovali krátke prehliadky radnice, baziliky, prírodovedného múzea, Kultúrno-komunitného centra Bašta, Židovského suburbia, skanzenu a Hradu Zborov. Návštevy týchto pamätihodností a múzeí boli popretkávané zábavnými kvízmi a súťažami, ktoré deti motivovali sledovať výklad a pozorne si prezrieť expozície.
 
Za správne zodpovedané otázky boli deti odmenené sladkosťou, či magnetkami. Na každej z lokalít mali deti nájsť aj mapu, ktorá im ukázala v grafickej podobe ich ďalší cieľ. Túto zložku Letných hier nám bezodplatne poskytlo občianske združenie Kandeláber, za čo ďakujeme, deťom sa hľadanie máp veľmi páčilo. Deti si počas tejto projektovej aktivity rozšírili obzory, niektoré boli prvýkrát na Zborovskom hrade, či videli tučniaka v múzeu.
 
Objavovali dominanty okolia  
 
Zážitkovou formou spoznali lokálne kultúrne a historické dominanty, veľký zážitok v nich zanechala napríklad návšteva Židovského suburbia, kde mali možnosť vidieť rituálne kúpele, ale zaujal ich aj výklad o deportácii Židov z Bardejova a okolitých obcí.
 
Deti okrem toho mali možnosť rozvíjať hrubú motoriku a vzájomnú spoluprácu a kolektívne myslenie počas súťaží. Veríme, že zážitky z týchto Letných hier pre deti a mládež z MRK Poštárka a Zborov budú v deťoch ešte dlho rezonovať a budú pre nich aj v každodennom živote inšpirujúce. Zároveň očakávame, že spolupráca medzi Komunitným centrom v Zborove a na Poštárke touto aktivitou nekončí a v budúcnosti zrealizujeme ďalšie spoločné projekty.
(8:24, Edita Maxinová)
 
Diskusia
Pridať komentár