Dobrovoľníctvo a komunitná spolupatričnosť v nedeľu na Radničnom námestí dominovali

1205x
02. August 2021
V Benefičnom behu za A(tra)ktívny Bardejov sa behalo na podporu dvoch zaujímavých projektov
Tento rok bežalo 93 bežcov 
 
Benefičný beh komunitnej nadácie opäť – už po siedmy raz – zmobilizoval v nedeľu – 1. augusta 2021 na Radničnom námestí bardejovskú komunitu v počte – 93 bežcov. Neboli to však iba Bardejovčania. Podporiť svojich priateľov – predkladateľov dvoch projektov, prišli aj z iných častí Slovenska.
 
Každý bežec svojím štartovným podporil jeden z dvoch projektov, podľa vlastného výberu. Išlo o projekty: projekt č. 01 – modrej farby – ZBOROVSKÝ HRAD – OBNOVA A KULTÚRNE PODUJATIE 2021 (Združenie Za záchranu Zborovského hradu), projekt č. 02 – žltej farby – BAŠTA MOBILITY (Združenie Different, o.z.).
 
Spríjemnenie hudobným vystúpením aj tombolou 
 
Zaujímavú atmosféru, napokon v nedaždivom počasí, obohatilo a spríjemnilo hudobné vystúpenie speváčky a gitaristky Timey Jazudekovej a pesničkára Stana Géciho. Záverečnú časť charakterizovala tradičná tombola vytvorená z darov od partnerov podujatia – fi. Hobby House Kobyly – Vladimír Kažimír, Topa sport – p. Tomáš Jakubášek a Nábytok Trudon – Ing. Stanislav Šesták. Uvedené aktivity moderoval pán Juraj Ščerbík.
 
Benefičný beh je vyvrcholením grantového programu A(tra)ktívny Bardejov a prvoradé na tomto podujatí je pre predkladateľov projektov získanie čo najväčšieho grantu pre svoj projekt. Celkový grant pozostáva zo štartovného (min. 12€/ bežec), sponzorského od sponzorov a daru od komunitnej nadácie v sume 10€/bežec, avšak maximálne 500€/ projekt.
 
 
Na základe týchto kritérií obdržali predkladatelia projektov od zástupcov Komunitnej nadácie Bardejov a generálneho partnera – spoločnosti BARDFARM, s.r.o. – Lekáreň U Sv. Egídia symbolické šeky v nasledovných hodnotách:
 
Združenie Different, o.z. – 866 €
Združenie na obnovu Zborovského hradu – 3 754 €
 
VÍŤAZNÍ BEŽCI A BEŽKYNE V BEHU ZA A(TRA)KTÍVNY BARDEJOV 2021
 
HLAVNÝ BEH - 6 km
 
Kategória MUŽI:  1. miesto JAKUB HERSTEK
                              2. miesto MATÚŠ NAGY
                              3. miesto PETER GAJDÁR
 
Kategória ŽENY: 1. miesto ZUZANA GAJDOŠOVÁ
                              2. miesto MIRKA PACHÚTOVÁ
                              3. miesto MICHAELA KOSMÁČOVÁ
 
HOBBY BEH – 2 km
 
Kategória MUŽI:  1. miesto SAMUEL KURUC
                              2. miesto TIMOTEJ RIMARČÍK
                              3. miesto VLADIMÍR FRICKÝ
 
Kategória ŽENY: 1. miesto JANA RIMARČÍKOVÁ
                              2. miesto JITKA FECIĽÁKOVÁ
                              3. miesto RENÁTA KURUCOVÁ
 
K úspechu celého grantového programu pomohli predovšetkým firemní partneri: spoločnosť BARDFARM, s.r.o. – Lekáreň U Sv. Egídia, ako generálny partner, a partneri Hobby House Kobyly, Anavek, s.r.o., Viera Korytková – Richelieu, Trudon nábytok, Hypermarket Tesco, Prima les, s.r.o., Topa sport, Lucas Art Production
 
a mediálni partneri: Ponet press, Ahoj Bardejov, Bardejovská TV spoločnosť.
 
Dobrovoľníci: Mladí filantropi, učitelia – časomerači z Gymnázia L.S. a Súkromného gymnázia DSA Bardejov a členovia Združenia Different, o.z.
 
Všetkým uvedeným subjektom a osobám veľmi pekne ďakujeme za skvelú spoluprácu a úspešným žiadateľom o grant komunitnej nadácie blahoželáme!
(19:04, J. Jarina, V. Savčinský, foto: Auri Foto, FB/Komunitná nadácia Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár