Zborov chce získať pozemky na výstavbu nájomných bytoviek, pomôcť by mal nový projekt

1898x
29. Júl 2021
Zosúladenie vlastníctva a zlepšenie dostupnosti
Projekt sa bude realizovať v obci Zborov v časti Zákutie a Krátky rad
 
Obec sa s projektom „Vysporiadanie pozemkov v obci Zborov“ zapojila do výzvy v Operačnom programe Ľudské zdroje a ten bol podporený nenávratným finančným príspevkom vo výške cca 140-tisíc eur.
 
Hlavným cieľom projektu je zabezpečenie procesu konania o jednoduchých pozemkových úpravách, vedúceho k vysporiadaniu vlastníctva pozemkov v časti obce Zborov. Prioritne ide o etapy v rámci prvej a druhej fázy konania o JPÚ. Snahou obce je zosúladenie vlastníctva pri už existujúcich stavbách a zlepšenie dostupnosti pozemkov pre svojpomocnú výstavbu domov.
 
Ďalším cieľom je získanie pozemkov na výstavbu bytových jednotiek v rámci nájomného bývania a tomu zodpovedajúcej infraštruktúry. Projekt sa bude realizovať v obci Zborov v časti Zákutie a Krátky rad. Tento obvod bol identifikovaný v národnom projekte „Podpora vysporiadania právnych vzťahov k pozemkom v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít".
 
Po odbornom posúdení bol tento obvod zväčšený oproti rozsahu identifikovaného v národnom projekte, a to aj z dôvodu dodatočnej výstavby obydlí. Realizácia projektu Vysporiadanie pozemkov v obci Zborov bude ukončená v priebehu roku 2022.
(13:08, red, E. Maxinová)
Diskusia
Pridať komentár