VIDEO | Na taktickom cvičení vo Sveržove sa stretli dobrovoľní hasiči z celého okresu

2714x
23. Júl 2021
 30 družstiev z okolia 
Pozrite si videoreportáž 
 
V piatok dopoludnia sa obec Sveržov premenila na veľké taktické cvičisko. Dedinka hostila 30 družstiev dobrovoľných hasičov z bardejovského okresu, ktorí si prišli posilniť teoretické a praktické zručnosti pri stavaní protipovodňových bariér pod vedením profesionálov.
 
„My sme povolali tie DHZ obcí, ktoré majú vo svojej výbave povodňové vozíky, ktoré dostali do svojho vybavenia,“ ozrejmil okresný riaditeľ z Okresného riaditeľstva HaZZ v Bardejove Radoslav Brehuv.
 
„Sveržov bol vybratý Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru, máme, verím, že veľmi dobrú spoluprácu, ja pevne verím, že takáto dobrá spolupráca je v každej jednej samospráve a Okresným riaditeľstvom,“ uviedol prezident Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR a starosta obce Sveržov Pavol Ceľuch.
 
 
Strategická lokalita
 
Výber lokality podmienilo viacero faktorov. Jednak to boli dobré terénne podmienky, ale aj skutočnosť, že oblasť bola počas mesiacov jún a júl najviac skúšaná povodňami.
 
„Práve v tejto časti sa robia teraz ešte úpravy v koryte. Preto sme sa rozhodli urobiť to tu, v strede obce, v blízkosti obecného úradu, hasičskej zbrojnice,“ dodal Ceľuch.
 
Komunita dobrovoľných hasičov vo Sveržove je aktívna aj mimo cvičení, pred sebou majú pestrý prázdninový program.
 
Tradícia, ktorá sa odovzdáva mladším generáciám 
 
„My vo Sveržove sa prevažne venujeme hasičskému športu – tak, ako sa v ostatných dedinách hrá futbal, tak u nás je to práve ten spomínaný hasičský šport. Teraz cez leto máme skoro každý víkend nejakú akciu, súťaž,“ uzavrel dobrovoľný hasič Bohuslav Moravec.
 
Ak chcú záujemcovia pôsobiť v dobrovoľnom hasičskom zbore obce, musia si najprv prejsť základnou prípravou. 
(14:41, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár