Návšteva Svätého Otca v Prešove začne liturgiou pred športovou halou

2061x
22. Júl 2021
Na Úrade PSK prebehlo stretnutie k téme dopravy a bezpečnosti
Pracovné stretnutie s príslušnými organizáciami 
 
Svätý Otec František navštívi Slovensko v dňoch 12. – 15. septembra, a to Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín. Jeho utorkový program 14. 9. sa bude odohrávať na východe Slovenska.
 
Program Svätého Otca na východnom Slovensku sa začne liturgiou svätého Jána Chryzostoma na priestranstve pred Mestskou športovou halou v Prešove, ktorej bude predsedať. Následne sa presunie do Košíc na stretnutia s rómskou komunitou a mládežou.
 
Práve v súvislosti s návštevou pápeža Františka mesta Prešov sa včera na pôde úradu krajskej samosprávy zrealizovalo pracovné stretnutie s príslušnými organizáciami, ktoré sa v daný deň budú podieľať na zabezpečení plynulosti, bezpečnosti dopravy, obsluhy verejnou dopravou a statickej dopravy.
 
Spoločne rokovali zástupcovia Úradu PSK, organizácie IDS Východ, Dopravný podnik, Krajský inšpektorát a Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Prešov, dopravca prímestskej autobusovej dopravy, mesto Prešov, Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry v Prešove, Gréckokatolícke biskupstvo Prešov, miestne vrtuľníkové krídlo a mestská polícia. Taktiež sa ho zúčastnila železničná spoločnosť Slovensko.
(8:45, PSK)
 
Diskusia
Pridať komentár