Bardejov do Ligy majstrov!

5094x
21. Júl 2021
Bardejov postúpil do Ligy majstrov v malom futbale v kategórii 40+
Radosť Bardejovčanov po zisku majstrovského titulu 
 
V dňoch 17. – 18. júla 2021 sa v Košiciach uskutočnili majstrovstvá Slovenska v malom futbale. Futbalisti hrali v hlavnej kategórii a v kategórii 40+.
 
Práve v kategórii 40+ sa zúčastnili aj futbalisti z Bardejova, v ktorej bolo dvanásť tímov z celého Slovenska.
 
Družstvá boli rozdelené do troch skupín, v každej skupine boli teda štyri celky. Bardejov bol vyžrebovaný do skupiny B a v prvom zápase sa stretol s Internacionálmi VSS Košice, ktorým podľahol tesne 0:1.
 
V druhom zápase narazil na minuloročného finalistu, celok Bytče a po napínavom priebehu, v ktorom po prvom polčase prehrával Bardejov 1:3, dokázal zápas otočiť a poraziť Bytču 8:3.
 
 
V poslednom zápase v skupine sa mu do cesty postavil celok Euroteam Zvolen, no Bardejov zvíťazil 6:2 a postúpil z prvého miesta v skupine do semifinále.
 
V semifinále najťažší súper, duel však skončil rozdielom triedy 
 
Tam ho čakal najťažší zápas na turnaji proti tímu Lazio Košice. Bardejovčania dokázali v posledných minútach zápasu streliť tri góly a po víťazstve 3:0 postúpili do finále.
 
Vo finálovom stretnutí prehrávali Bardejovčania 0:1, no po dvoch nádherných góloch Vasiliaka zvíťazili 2:1 nad tímom Spartan Košice a stali sa majstrom Slovenska.
 
Vasiliak a kapitán Vaľko strelili až sedem gólov 
 
Na celom turnaji sa o góly Bardejova postarali: Vasiliak a Vaľko strelili sedem gólov, po góle pridali Harbaľ, Novák, Javorský, Hudaček, Harčarik a Vojtaško.
 
 
Najlepším hráčom a strelcom turnaja sa stal Janočko s deviatimi gólmi z tímu Lazio Košice a najlepším brankárom bol vyhlásený brankár Bardejova Sališ.
 
Bardejov okrem pohára a zlatých medailí získal miestenku na EMF Champions league masters, čo je Liga majstrov v kategórii 40+. Uskutoční sa v dňoch 3. – 5. septembra v talianskom letovisku Rimini za účasti ôsmych najlepších tímov z celej Európy.
 
Mesto Bardejov sa tak tohto roku napokon predsa len dočkalo Ligy majstrov, keď bola neprávom odopretá možnosť Ligy majstrov pre futbalistky Partizána Bardejov, miesto v prestížnej súťaži získali futbalisti v malom futbale.
(18:47, red, foto: majstrovstvaslovenska.sk)
Diskusia
Pridať komentár