VIDEO | Hádzanári Tatrana Prešov odštartovali prípravu

1101x
20. Júl 2021
V kádri A-tímu aktuálne figuruje celkovo 16 hráčov
Pozrite si videoreportáž 
 
Hádzanári Tatrana Prešov odštartovali prípravu na novú sezónu. Šestnásťnásobný majster ju otvorí koncom augusta štvrťfinálovým dvojzápasom SEHA ligy proti ukrajinskému Motor Zaporožje.
 
„My urobíme všetko preto, aby sme tento dvojzápas zvládli, samozrejme favoritom bude Motor Zaporožje. My svoje šance máme, je to začiatok sezóny, budeme mať tú prípravu trošku dlhšiu ako Motor Zaporožje,“ uviedol generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický.
 
„Všetko budeme pripravovať na ten jeden zápas, budeme sa sústrediť hlavne naň, lebo je prvý dôležitý zápas v tejto sezóne. Uvidíme ako ho zvládneme a potom sa budeme odvíjať ďalej,“ dodal hráč Tatrana Prešov Oliver Rábek.
 
Oliver Rábek 
 
 „Nechcem na chlapcov vyvíjať veľký tlak. My máme šancu a máme reálnu šancu, chceme postúpiť ďalej na final four. Zaporožje má veľmi dobré mužstvo, hrá champions league a ak by sa nám nepodarilo postúpiť, nebola by to tragédia,“ ozrejmil tréner Tatrana Prešov Slavko Goluža.
 
Prišli aj nové posily
 
Z Tatrana pred sezónou odišla štvorica hráčov, no do Prešova prišli aj noví hádzanári. Zatiaľ však s tímom netrénuje Viačeslav Kasatkin, ale ani tuniská spojka Anour Ben Abdallah. Klub stále pracuje aj na získaní druhej strednej spojky. Aktuálne však netrénuje ani tá prvá, Pedro Pacheco absolvoval nevyhnutný operačný zákrok a tomu sa nevyhne ani kapitán tímu Oliver Rábek.
 
„Rekonvalescencia bude rýchlejšia, nebude taká dlhá ako predtým. Teraz mi povedali, že do mesiaca viem byť v 100% záťaži. Takže sa budem snažiť podriadiť všetko tomu, aby sa to všetko dalo dohromady,“ popísal hráč Tatrana Prešov Oliver Rábek.
 
 
„Noví chlapci, ktorí prišli, majú nový motív. Zároveň chlapci, ktorí sú v mužstve a okúsili Európu minulú sezónu, majú pred sebou veľkú výzvu v podobe boja o Final Four ako aj následne boje v Európskej hádzanárskej lige. Takže Tatran Prešov má čo ponúknuť nielen fanúšikom, ale aj hráčom, čo sú tu,“ priblížil Benický.
 
Niekoľko prípravných zápasov 
 
Dvojica Tilen Leben a Sergio Lopez Garcia sa pridala k tímu od úvodného tréningu. V pláne majú Prešovčania niekoľko prípravných zápasov i turnaj v Doboji.
 
V kádri A-tímu aktuálne figuruje celkovo 16 hráčov.
 
„Máme dobrý káder, no musíme sa hlavne skompletizovať a začať normálne trénovať. Máme problém s Pachecom a s Rábekom. Verím ale, že už nepribudnú ďalšie zranenia a že sa budeme môcť pripravovať na novú sezónu,“ dodal Goluža.
 
„Chceli by sme, aby ten káder bol trošku širší, na druhej strane aj my musíme byť ekonomicky racionálni, je to naša realita. Ale myslím si, že káder má svoju silu, nechcem byť za fackovacieho panáka v Európe, myslím si, že budeme dôstojne reprezentovať prešovskú aj slovenskú hádzanú,“ uzavrel Benický.
(15:57, red, foto: Tatran Prešov, V. Zamborský) 
Diskusia
Pridať komentár