VIDEO | Z Manchestru United do Partizána Bardejov. Alex Fojtíček sa vracia na Slovensko

2495x
18. Júl 2021
Konkurencia pre kapitána 
Pozrite si videoreportáž 
 
Z anglického Manchestru United a FC Blackpool do Bardejova. Medzi tromi žrďami v novej sezóne uvidia fanúšikovia Partizána aj mladého dvadsaťjeden ročného Alexa Fojtíčka, rodáka z Tatrana Prešov.
 
„Futbalu sa venujem asi od siedmych rokov. Začal som v Tatrane Prešov odkiaľ som odišiel do Anglicka, do Manchestru United a potom po štyroch rokoch do Blackpoolu. Mal som vyhliadnuté už aj iné kluby, ale do toho prišiel Bardejov. Volal mi tréner aj pán riaditeľ takže nakoniec som sa rozhodol pre Bardejov,“ prezradila nová posila Partizána Alex Fojtíček.
 
Cieľom mladého gólmana je pri rieke Topľa futbalovo napredovať a zbierať skúsenosti v seniorskom futbale.
„Odchytať čo najviac zápasov a nabrať zápasovú prax a hlavne sa posúvať. Taktiež určite skončiť v tabuľke lepšie, ako skončili minulý rok a dúfam, že to bude úspešná sezóna pre celý kolektív,“ doplnil Fojtíček.
 
 
Alex Fojtíček má skúsenosti s futbalom na ostrovoch a preto nás zaujímalo, aké najväčšie rozdiely vidí medzi futbalom v Anglicku a na Slovensku.
 
„Hlavne tie podmienky. Tam je to trochu inak nastavené, hráči majú o všetko postarané, takže tam nemusia riešiť iné veci ako futbal,“ zhodnotil Alex.
 
Kapitán Bardejova Ján Čikoš-Pavličko bude mať v bráne v nasledujúcej sezóne nového kolegu.
 
„S Čikym sa už poznáme dlhšie, bol som tu pár krát trénovať minulý rok, keď som mal voľno. Uvidíme kto bude chytať, dúfam, že šancu dostanem a že sa tej šance chytím,“ dodal Alex.
 
V Partizáne veria, že práve táto brankárska dvojica si medzi sebou vytvorí zdravú konkurenciu a že obaja brankári budú futbalovo napredovať a podávať kvalitné výkony.
(19:51, red)
Diskusia
Pridať komentár