Východné Slovensko znova trápia búrky, krúpy a silný dážď. Zasahujú aj hasiči

3594x
11. Júl 2021
Hromy, blesky a krúpy
 Takto to vyzeralo v okrese Bardejov pred jedenástimi dňami. Pozrite si videoreportáž
 
Teplé a dusné počasie malo za príčinu nedeľný silný dážď spojený s krúpami, hromami a bleskami. Intenzívna búrka dala do pozoru aj hasičov v Prešovskom i Košickom kraji, ktorí zasahovali i aktuálne stále zasahujú na viacerých miestach.
 
Takmer na celom východnom Slovensku momentálne platí výstraha druhého stupňa pred búrkami a silným dažďom.
 
"Na východnom Slovensku sa aktuálne vyskytujú búrky, ktoré sú ojedinele sprevádzané aj väčšími krúpami, prívalovým dažďom a silnými nárazmi vetra. Lokálne spôsobujú aj škody. S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 až 50 milimetrov a nárazy vetra s rýchlosťou 70 kilometrov za hodinu," informoval Slovenský hydrometeorologický ústav.
 
 
Problém hlásia mnohé obce, v okrese Bardejov hlavne v Lenartove, Malcove či v Osikove. Popadané stromy hasiči odstraňovali aj v Lukavici, Rešove, cesta bola zatarasená aj pred obcou Vyšná Voľa.
 
Krúpy potrápili hlavne obyvateľov košického kraja. Podľa obyvateľov boli také veľké ako golfové loptičky. Silná búrka trvala v okolí Košíc polhodinu.
 
Hasiči museli zasahovať v okolí Šace, kde na cestu popadali stromy. Búrky a silný dážď by mal pokračovať aj v nasledujúcich večerných a taktiež aj v nočných hodinách.
(17:55, red, foto: pixabay)
Diskusia
Pridať komentár