VIDEO | Komunitné trhy v Bardejove lákajú širokú verejnosť

1728x
10. Júl 2021
Tretie komunitné trhy
Pozrite si videoreportáž 
 
Tretie komunitné trhy v tomto roku prilákali na Radničné námestie stovky kupujúcich a desiatky predávajúcich. Bardejovčania i návštevníci mesta vždy druhú sobotu v mesiaci môžu okúsiť atmosféru miestnych trhov a využiť príležitosť nielen na nákup domácich produktov, ale aj na spoločné stretnutia v kruhu priateľov a známych.
 
Organizátorom je Komunitná nadácia Bardejov v spolupráci so samosprávou a miestnymi firmami. Takéto trhy sa konajú už šiesty rok.
 
„To je presne cesta, ktorá vedie k tomu, ako môžeme dostať život na bardejovské námestie,“ povedal Vladimír Savčinský, viceprimátor Bardejova.
 
„Tým, že sme vydržali šesť rokov, tak je to aj pre to, že trhy majú dobrý ohlas medzi verejnosťou, ale nie len medzi návštevníkmi, ale aj medzi trhovníkmi. A práve o to nám išlo pri myšlienke založiť takúto tradíciu v meste. Vychádzali sme z toho, že chceme byť nápomocní v súvislosti s našou misiou Komunitnej nadácie napomáhať aktívnym ľuďom v meste, aby prispievali ku skvalitňovaniu života,“ zhodnotil Jozef Jarina, správna Komunitnej nadácie Bardejov.
 
Veľký záujem 
 
Záujem je vždy veľký, či už zo strany nakupujúcich, ale aj predávajúcich.
 
„Ideálne by bolo, keby sa nám podarilo zintenzívniť cyklus, keby sme to robili každé dva týždne. Zatiaľ, keďže je to stále na dobrovoľníckej báze, tak asi raz do mesiaca to stačí,“ okomentoval Savčinský.
 
„My máme urobených našich 15 stánkov a takmer vždy sú všetky obsadené,“ dodal Jarina.
 
Organizátori sa aj takýmto spôsobom snažia podporiť poctivých malovýrobcov a pestovateľov, ktorí dbajú na kvalitu svojich výrobkov, miestnych remeselníkov, šikovných a kreatívnych ľudí a taktiež prezentovať neziskové organizácie a ich aktivity.
(19:53, red)
Diskusia
Pridať komentár