Mesto Prešov rozkvitne, vysadia viac ako 1000 kusov rastlín

860x
09. Júl 2021
Dve stovky kvetináčov
Okrem kvetináčov umiestnených na mostoch, mesto Prešov skrášľuje farbami ďalších viac ako 6300 kusov letničiek
 
Mesto Prešov v týchto dňoch ozdobia kvetináče plné pestrofarebných kvetov. Kvetináče pribudnú na mostoch na Levočskej a Požiarnickej ulici.
 
Na mostoch na Levočskej a Požiarnickej ulici v Prešove v týchto dňoch postupne pribudne 200 kvetináčov s pestrofarebnými letničkami. V kvetináčoch budú vysadené pelargónie, petúnie, surfínie, plektranty, či mini petúnie (Million bells). Spolu bude vysadených 1200 kusov rastlín. Kvety vysádza dodávateľská spoločnosť Záhrada Real, s.r.o.
 
V rôznych častiach mesta
 
Okrem kvetináčov umiestnených na mostoch, mesto Prešov skrášľuje farbami ďalších viac ako 6300 kusov letničiek. Nájsť ich môžete v rôznych častiach mesta. Vysadených je 9 druhov letničiek - begónie, muškáty ružové a červené, aksamitníky, zinnie, sedmokrásky, petúnie, ale aj kany indické v rôznych farbách či letničky s okrasnými listami, napr. Plectranthus. K týmto kvetom pribudne na jeseň ešte 21 druhov trvaliek a 3 druhy cibuľovín (tulipánov a narcisov).
 
Letničky môžu Prešovčania i návštevníci mesta nájsť v 21 záhonoch v centre mesta na Hlavnej ulici, na Námestí mieru, v kvetináčoch pred Mestským úradom na Jarkovej ulici, pred Divadlom Jonáša Záborského, pri Evanjelickom kolégiu, pred Krajským pamiatkovým úradom, na Levočskej ulici a v blízkosti NC Opál. Centrum mesta zdobí navyše 8 gárs s kvetmi a kvetináče v oknách historickej budovy radnice.
(8:50, presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár