VIDEO | Plaváreň Vinbarg otestovali prví návštevníci

1778x
08. Júl 2021
Pre žiakov i širokú verejnosť
 Pozrite si videoreportáž
 
Novootvorenú Plaváreň Vinbarg už stihli otestovať prví návštevníci. Na spustenie prevádzky netrpezlivo čakali nielen žiaci zo školy na bardejovskom sídlisku, ale aj široká verejnosť.
 
„V ranných hodinách, ako sami vidíte, momentálne funguje letný tábor pre deti. V popoludňajších hodinách od 14:00 – 20:00 to funguje pre verejnosť s tým, že posledný vstup je o 19:00, nakoľko o 20:00 už prevádzka plavárne končí,“ uviedol zástupca riaditeľa ZŠ Vinbarg Stanislav Polák.
 
Návštevníkov nie je veľa
 
Otvorenie plavárne sa muselo presúvať kvôli nepriaznivej pandemickej situácii, aktuálne sa prevádzka riadi pravidlami, ktoré pre daný okres vyplývajú z COVID-automatu.
 
 
„Myslím, že zatiaľ nám kapacitné obmedzenia nehrozia, lebo tých návštevníkov nie je až tak veľa. Dúfam, že sa to rozrastie. Najprv sa to musí rozšíriť medzi obyvateľmi Vinbargu či Bardejova a verím, že tá plaváreň bude využívaná maximálne,“ doplnil Polák.
 
Rôzne zľavy 
 
V cenníku nájdete vstupenky rôzneho druhu – od tých klasických až po rodinné. K dispozícii sú aj zľavnené vstupy pre deti do 15 rokov, študentov, dôchodcov, ťažko zdravotne postihnutých či držiteľov Jánskeho plakety.
 
„Dajú sa kúpiť aj permanentky na dlhú dobu, dá sa prenajať celý bazén, ale aj jedna vydelená plavecká dráha. Tá ponuková škála je dosť široká.“
 
Plaváreň patrí k účelovým školským zariadeniam, v praxi je určená na nácvik plávania žiakov zo Základnej školy Vinbarg i školákov z celého mesta. Rezervácie však môžu využiť aj firmy, iné subjekty či individuálni záujemcovia.
(17:47, red)
Diskusia
Pridať komentár