ZŠ s MŠ Pod Vinbargom bude môcť vytvoriť geografickú učebňu aj nové oddychové zóny

1209x
29. Jún 2021
V rámci „Modernejšej školy“ získajú 25 600 eur
 
 
Žiaci a pedagógovia ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove sa môžu tešiť z úspešných projektov. Ministerstvo podporí koncept „Modernejšej školy“ a dalo zelenú aj „Letnej škole“.
 
Na výzvu o poskytnutie dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky na inovatívne prístupy priestorových riešení a výučby v základných a stredných školách bolo predložených 1845 žiadostí.
 
Odborná komisia pri posudzovaní a hodnotení jednotlivých žiadostí postupovala podľa vopred zadaných výberových kritérií a ich váhy:
  • počet žiakov školy,
  • štruktúra existujúceho a požadovaného vybavenia školy,
  • regionálne kritériá,
  • projekt – vypracovanie.
 
Ministerstvo podporí 144 žiadateľov v celkovej sume 3 500 000 eur a ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove je medzi nimi. Vedenie školy vyjadrilo radosť z toho, že bude môcť spríjemniť prostredie v 2 triedach s oddychovou zónou, vytvoriť geografickú učebňu a oddychové zóny na chodbách pre žiakov počas prestávok. Škola získa 25 600 eur.
 
Uspeli aj s Letnou školou
 
Škola uspela aj s minuloročným obľúbencom v podobe „Letnej školy“. Deti si ho budú môcť opäť zopakovať a upevniť učivo, s ktorým mali počas dištančného vzdelávania najväčšie problémy. „Letná škola“ sa bude realizovať v 3 turnusoch po 2 oddelenia.
(13:13, red)
 
Diskusia
Pridať komentár