VIDEO | Koniec ženského futbalu v Bardejove

2872x
25. Jún 2021
Prihlásené len dorastenky a žiačky
Pozrite si videoreportáž 
 
Po deviatich úspešných sezónach sa v novom súťažnom ročníku nepredstaví ženské družstvo Partizána Bardejov. Vedenie klubu viacnásobne najlepší kolektív v okrese a poprední kolektív v kraji i na Slovensku do súťaže neprihlásilo.
 
Po tom, čo sa ženy dlhodobo usadili na čele prvej ligy, sa nenašli peniaze a tak snaha desiatok členov realizačného tímu, hráčok, funkcionárov či sponzorov vyšla navnivoč.
 
„Ako náhle sme sa dozvedeli o rozhodnutí výkonného výboru, tak sme im písomne adresovali žiadosť, aby vyhodnotili rozhodnutie a do dnešného dňa nám odpoveď neprišla. Ženská súťaž po finančnej stránke tiež niečo stojí a ako klub nie sme na tom najlepšie. Bolo nám aj odobrané z rozhodnutia výkonného výboru kvalifikovať sa do Ligy majstrov, kde tiež je nejaký balík peňazí, ktorý by mohol byť použitý na chod ženského družstva,“ okomentoval prezident Partizána Bardejov Stanislav Soroka.
 
Ženy sa výročia nedočkajú 
 
Do súťaže klub prihlásil bardejovské dorastenky a žiačky, ktoré taktiež patria na Slovensku k najlepším. Ženy sa však desiateho výročia nedočkajú. Chýba aj podpora za strany radnice, veď v okolitých mestách sa na takúto podporu športu peniaze nájdu, v Bardejove nie.
 
„Mali sme tu veľké úspechy v ženskom futbale, preto nám to nie je jedno, ale niekedy sa nedá,“ dodal Soroka.
 
Otázkou nateraz ostáva, či sa ženská liga na Horný Šariš ešte niekedy vráti alebo či z Bardejova nadobro odíde ďalší seniorský celok.
(16:50, red)
Diskusia
Pridať komentár