VIDEO | Bardejovčania si na otvorenie kúpalísk musia ešte chvíľu počkať

2549x
23. Jún 2021
Čaká sa na prechod do zelenej zóny, ale aj na výsledky vzoriek vody
Pozrite si videoreportáž 
 
S tohtotýždňovými horúčavami rastie chuť tráviť slnečné dni pri vode. Prípravy areálov mestského kúpaliska v Bardejove a kúpaliska v Bardejovských Kúpeľoch sú v plnom prúde, no svoje brány môžu definitívne otvoriť až vtedy, keď splnia všetky požadované štandardy.
 
„Vlastne sa riadime stále covid automatom a pre nás by nebolo ekonomicky prínosné, aby sme fungovali s polovičnou kapacitou, je to pre nás nerentabilné. Takže veríme, že už toho 1. júla budeme v zelenej zóne, a tým pádom budeme môcť bez obmedzení púšťať všetkých klientov. Ďalším merítkom, prečo to kúpalisko nevieme otvoriť skôr, sú vzorky vody, ktoré sa spracovávajú – tam je doba trvania nejakých 5 – 7 dní,“ uviedla ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov a.s., Tamara Šatanková.
 
„Kúpalisko by sme chceli otvoriť, keď sa nám všetko podarí, budúci týždeň – 28. alebo 29. júna. Celý ten systém dlho trvá – kým všetko spustíme, vyčistíme, došlo aj k náteru bazénov. Napúšťanie jedného bazéna trvá zhruba štyri dni“ uviedol správca kúpaliska pri štadióne Stanislav Soroka.
 
 
V zelenej bez kapacitných obmedzení 
 
Po prechode zo žltej farby v COVID automate do zelenej zóny môžu kúpaliská fungovať už bez kapacitných obmedzení.
 
„Ako vieme, na kúpaliskách nie sú potrebné ani rúška ani respirátory, takže tam budeme fungovať naozaj ako za starých čias,“ doplnila Šatanková.
 
Túto sezónu si priplatíme 
 
Nepriaznivá pandemická situácia sa zrejme podpíše aj na niektorých cenníkoch za služby. Preto je možné, že túto sezónu zaplatíme za vstup o čosi viac.
 
„To kúpalisko je také, aké je, je to viac než 35 rokov, takže nechceme nejaké horibilné sumy. Ale aj práca a úsilie na spojazdnení kúpaliska niečo stojí,“ dodal Soroka.
 
Kúpaliská budú musieť pri prevádzkovaní dbať na dodržiavanie hygienických opatrení, dezinfekcia ostáva samozrejmosťou.
(15:20, red)
Diskusia
Pridať komentár