VIDEO | V Kružlove si po dlhej odmlke zašportovali aj seniori

1691x
22. Jún 2021
Kvalitne prežité dopoludnie
Pozrite si videoreportáž 
 
Radosť z pohybu, spoločný cieľ a nadväzovanie nových priateľstiev. Aj takto vyzerali Obvodové športové hry seniorov v obci Kružlov. Po dlhej covidovej odmlke sa ihriskom nieslo povzbudzovanie a záslužný pocit z kvalitne prežitého dopoludnia.
 
„Sme veľmi radi, že už môžeme organizovať takéto akcie, hoci v menšom rozmere. Je veľmi podstatné, aby sa ľudia stretávali, rozprávali, športovali. Budeme sa snažiť, aby sme znovu naštartovali ten taký športový život, trošku to oživili,“ ozrejmil starosta obce Jozef Kmec.
 
 
„My propagujeme veľmi paličkovanie, aby ľudia chodili, pohybovali sa. Sme vďační za to, že sme mohli prežiť a budeme robiť také aktivity, ktoré nás nebudú ohrozovať, aby sme si chránili zdravie, pretože sme najviac ohrozená skupina,“ uviedla krajská predsedníčka Jednoty dôchodcov na Slovensku Anna Petričová.
 
Na športové vyžitie čakali dlho
 
„Títo ľudia veľmi čakali na túto možnosť. Naposledy sme sa v takom väčšom množstve stretli v Bardejove minulý rok, pred koronou, bolo to na okresnej rade vo februári,“ doplnil predseda okresnej organizácie Jednoty dôchodcov Bardejov Juraj Filipi.
 
Na ihrisku si okrem Kružlova zasúťažili aj obce Lenartov, Gerlachov či Malcov. Disciplíny boli pestré, prispôsobili ich vyšším teplotám i možnostiam jednotlivých účastníkov.
 
„Každý rok si disciplíny menia a vyberajú si sami. Tentoraz to chceli trochu zjednodušiť, keďže rok takéto športové hry neboli. Vyradili sme bežecké súťaže a nahradili ich inými súťažami – napríklad hod granátom, hod do koša, kop na bránku a podobné,“ uzavrel starosta obce.
 
Športová akcia pomyselne odštartovala letnú sezónu, ak bude situácia priaznivá, obyvatelia sa môžu tešiť na ďalšie obecné aktivity.
(12:44, red)
 
Diskusia
Pridať komentár