VIDEO | Bardejovská nemocnica otvorí urgentný príjem v nových priestoroch

3814x
16. Jún 2021
Najprv v skúšobnom režime
Pozrite si videoreportáž 
 
Nemocnica s Poliklinikou Sv. Jakuba n.o., v Bardejove prichádza s ďalšou novinkou. Budúci týždeň spustí do skúšobnej prevádzky Urgentný príjem I. typu, a to v nových priestoroch, s novým vybavením a posilnenými personálnymi kapacitami.
 
„Ide predovšetkým o pokračovanie neodkladnej prednemocničnej starostlivosti, čiže najmä u pacientov, ktorí budú privážaní záchrannou zdravotnou službou. Samozrejme aj pre pacientov s akútnymi ochoreniami, ktoré ich môžu potenciálne vážne ohroziť na zdraví alebo na živote, ktorí prídu na urgentný príjem samostatne,“ ozrejmil primár urgentného príjmu Juraj Patráš.
 
„Ambulancie záchrannej zdravotnej služby už nebudú prechádzať cez nemocnicu, kde je riziko, že môžu niekoho zraziť, je tam riziko havárie, ale budú prichádzať priamo z Ťačevskej a len oni budú mať zabezpečený vstup do týchto priestorov – pacient sa tu dostane oveľa skôr a jednoduchším spôsobom,“ uviedol riaditeľ NsP Sv. Jakuba n.o., Bardejov Marián Petko.
 
„Ten pacient nebude musieť pendlovať na chirurgickú, internú či neurologickú ambulanciu, ale prakticky sa zvládne v týchto priestoroch, a tu sa rozhodne o ďalšom smerovaní toho pacienta,“ podotkol Patráš.
 
 
 
Nemocnica v súčasnosti pracuje na posilnení informačnej kampane, ktorá je takisto dôležitou súčasťou správneho fungovania urgentného príjmu.
 
„Ten urgent má dva vstupy. Tento vstup je práve pre akútnu a neodkladnú zdravotnú starostlivosť privezenú zdravotnou záchrannou službou, vstup z druhej strany je určený pre peších pacientov, ktorí prídu napríklad autom alebo iným prostriedkom a tiež vyžadujú akútnu starostlivosť,“ uzavrel Marián Petko.
 
V blízkosti urgentného príjmu sa nachádza aj dokončený heliport, celý komplex by malo koncom augusta doplniť aj Oddelenie anesteziólogie a intenzívnej medicíny.
(12:41, red)
 
Diskusia
Pridať komentár