VIDEO | Súkromná základná umelecká škola Pod Vinbargom spustila nábor nových talentov

1067x
10. Jún 2021
Prichystali aj špeciálny online program
Pozrite si videoreportáž 
 
Uplynulý rok bol skúškou trpezlivosti aj pre Súkromnú základnú umeleckú školu Pod Vinbargom 1 v Bardejove. Prezenčnú výučbu striedala dištančná, umenie sa uzamklo do online priestoru. Postupné uvoľňovanie opatrení a návrat ku svojim koníčkom privítali nielen žiaci, ale aj pedagógovia.
 
„Pre umelecké školstvo to je to o dosť náročnejšie, lebo vyučovať nejaký hudobný nástroj, kde tá odozva z druhej strany je v niekoľkosekundovom sklze, je ťažké. Musíte všetko vysvetľovať – držanie nástroja, rúk. Tanečnici to mali tiež veľmi náročné – buď posielali videá, alebo to robili na priamo, ale nie je to nikdy také ako bežné vyučovanie,“ opísal riaditeľ SZUŠ Dušan Rohaľ.
 
Tradičný jarný program pre širokú verejnosť tento rok opäť zorganizovať nemohli, no zato pripravili adekvátnu náhradu v podobe online hudobného podujatia. V ňom odprezentovali tvorbu, na ktorej pracovali doma.
 
 
 
Škola ponúka štyri odbory
 
„Je to nejaké zrkadlo toho, čo nám tá pandémia doniesla a čo nám odobrala. Samozrejme, sú tam aj nejaké chyby, pretože sme ten program natáčali hneď ako sa situácia zlepšila. Nebol čas na odstraňovanie chýb, na nejaké ujasňovanie, držanie tela a takéto veci. Kto bude mať nejaké bystré oko, tak to zistí, že aha, to držanie tela je asi následok toho, že nie je to možné fyzicky zvládnuť cez ten telefón alebo počítač,“ ozrejmil riaditeľ SZUŠ.
 
Súkromná základná umelecká škola má za sebou už 16 rokov poctivej tvorivej činnosti. Od samého začiatku ponúka na výber z odborov, ako sú tanečný, hudobný, výtvarný a literárno-dramatický. Svoje brány otvára pre nováčikov aj tento rok.
 
„Prihlášky si rodičia môžu nájsť na našej facebookovej alebo webovej stránke, kde sa tá prihláška vytvorí online. Vypíšu si všetky údaje, ktoré sú potrebné a my im potom dáme ďalšie pokyny a rozhodnutie,“ dodal Rohaľ.
 
Deadline na podanie prihlášok je pre všetky odbory rovnaký, uzávierka bude koncom júna.
(14:15, red)
 
Diskusia
Pridať komentár