VIDEO | Stredná odborná škola ekonomiky, hotelierstva a služieb pokračuje v modernizácii

1333x
03. Jún 2021
Úspešné projekty i prijímacie skúšky
Pozrite si videoreportáž 
 
Žiaci Strednej odbornej školy ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove sú opäť v laviciach. Zlepšenie epidemiologickej situácie na celoslovenskej úrovni umožnilo návrat ku klasickej výučbe, no zdá sa, že dezinfekcia a prekrytie horných dýchacích ciest ostanú v povinnej školskej výbave ešte dlho.
 
„Stále pri vstupe meriame teplotu aj personálu, aj žiakom, všade je dezinfekcia, snažíme sa ich upozorňovať pokiaľ nemajú rúška na tvári. Vetráme priestory, dezinfikujeme dotykové plochy, umývajú sa sociálne zariadenia viackrát denne,“ uviedla riaditeľka školy Helena Ferková.
 
Pedagógovia popri dištančnej výučbe pracovali na viacerých projektoch, aktuálne majú na stole návrhy na obnovu školských priestorov.
 
„Chystáme akcie, ako sú oprava žiackych šatní, modernizácia vybavenia v dielňach odborného výcviku, tieto veci sú v štádiu rozpracovanosti, momentálne sa robí verejné obstarávanie. Plánujeme to v lete dokončiť, aby od septembra boli pripravené,“ ozrejmila Ferková.
 
Úspešné prijímačky 
 
Škola má za sebou prvé kolo prijímacích skúšok, najväčší záujem zaznamenali o ekonomické lýceum, hotelovú akadémiu, ale aj o odbor kuchár. Opätovný návrat do tradičného študijného režimu bol síce o čosi náročnejší, no pedagogický zbor sa priamemu kontaktu so žiakmi teší.
 
„Sme radi, že sú tu, lebo žiaci patria do škôl, takže sme privítali to, že sú v škole,“ uzavrela riaditeľka školy.
 
Stredná odborná škola ekonomiky, hotelierstva a služieb okrem iného zvažuje zapojenie do unikátneho konceptu Letných škôl. Ten je súčasťou opatrení rezortu školstva na zmiernenie dopadov dištančného vzdelávania na vzdelávacie výsledky žiakov.
(13:43, red)
Diskusia
Pridať komentár