Veľký Šariš je opäť zelenší

904x
03. Jún 2021
Pripomenuli si deň dobrovoľníctva
Úradníci čistili okolie pri detskom ihrisku a starali sa o novovysadené stromy 
 
Technické služby nedávno vysadili v meste tisíc kvetov a desiatky stromov. V rámci dobrovoľníctva sa dnes úradníci o nich starajú.
 
„Vysadili sme 800 muškátov, 200 begónii a okolo 200 zelených ozdôb v kvetináčoch na námestí, v Kanaši na moste je 30 kvetináčov. Posadili sme stromy na Dolinách i rybníkoch. Mrzí nás však vandalizmus. Keď sa začal hrať hokej, hneď to bolo vidno v našom meste. Niekto sa nevedel spratať do kože a ničil nám kvety na námestí,” povedal riaditeľ Technických služieb (TS) Mikuláš Krajňák.
 
Pracovníci TS robili nedávno chodník na ulici Gardom. Tu urobili aj novinku. Medzi chodníkom a cestou je zelený pás. „Čoskoro tam budeme sadiť zeleň. Pôjdu tam stromčeky, možno živý plot, alebo nejaký kvetinový záhon. Je to v štádiu riešenia, ale určite tam bude zelený pás,” uviedol riaditeľ. Zelenšie bude čoskoro aj okolie Zdravotného strediska.
 
Šetrnejší k životnému prostrediu 
 
Úradníci sa dnes v rámci dobrovoľníctva o zeleň v meste starajú. “Dnes sme sa rozhodli venovať životnému prostrediu. Vytvorili sme 5 skupín. Hlavné aktivity dnešného dňa sú vysadenie trojuholníčka pri mestskom úrade a starostlivosť o zeleň v lokalite Doliny a na nábreží pri detskom ihrisku. Tam sa kolegovia postarajú o novovysadené stromy, ale aj o tie, ktoré tam už rastú dlhšie,” informovala prednostka Mestského úradu vo Veľkom Šariši Sylvia Hetmánková.
 
Deň dobrovoľníctva vo Veľkom Šariši vznikol najprv z iniciatívy Komunitnej nadácie v spolupráci s Pivovarom Šariš. „Momentálne je situácia v rámci pandémie ešte vrtkavá, tak sme tieto aktivity pozastavili. Ale sme radi, že môžme aspoň my, v rámci úradu, pomôcť životnému prostrediu v meste,” dodala Hetmánková. Popoludní čaká úradníkov vzdelávanie ku komunitnému kompostovaniu.
(12:20, V. Lazoríková) 
Diskusia
Pridať komentár