Medzinárodný deň detí v Prešove oslávili talentovou výzvou

636x
01. Jún 2021
Mladé prešovské talenty 2021
Zviditeľniť sa môžu jednotlivci aj kolektívy, ktoré vynikajú talentom v oblasti kultúry 
 
Tradičné oslavy Medzinárodného dňa detí v Prešove tento rok nahradí výzva pre detské talenty. Od 1.6.2021 sa začína hľadanie mladých Prešovčanov, ktorí vynikajú v akejkoľvek kultúrnej oblasti. Najlepšie deti budú mať príležitosť svoj talent zviditeľniť na talentovej prehliadke v septembri.
 
PKO Prešov v spolupráci s mestom Prešov chcú dať šancu mladým talentovaným Prešovčanom. Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí spúšťajú 1. júna výzvu s názvom Mladé prešovské talenty 2021. Cieľom je zmobilizovať deti a mládež z celého Prešova. Zviditeľniť sa môžu jednotlivci aj kolektívy, ktoré vynikajú talentom v oblasti kultúry. Podmienkou je vek do 18 rokov.
 
„Školský rok 2020/2021 výrazne poznačila pandémia. Okrem samotnej výučby sa do online priestoru presunuli aj všetky krúžky či aktivity, a preto nechceme dopustiť, aby deti zostali v tomto období bez povšimnutia. Som presvedčená o tom, že v Prešove máme množstvo šikovných detí a našou úlohou teraz je, aby sme ich našli. S tými najlepšími budeme pracovať a pomôžeme im ukázať svoj talent aj za hranicami nášho mesta,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
 
Prehliadka umenia
 
Cieľom je vytvoriť priestor pre prezentáciu šikovných mladých ľudí, ktorí budú cítiť, že v meste Prešov sa môžu rozvíjať a prezentovať svoj talent. Nepôjde však o klasickú súťaž, ale o prehliadku umenia v podaní najtalentovanejších detí, ktorí vynikajú v speve, tanci, maľovaní, hre na hudobný nástroj, alebo v oblasti literárneho umenia, divadla, filmu či grafiky. Prihlásiť sa môžu aj kolektívy, chlapci a dievčatá s netradičným alebo ojedinelým talentom. Videonahrávky bude možné posielať počas celého mesiaca jún.
 
Jednotlivé talenty budú následe posudzovať odborníci z prešovskej kultúrnej obce: Marka Staviarska, Katka Koščová, Alena Paulusová, Boris Srník a Peter Popelka.
 
 
„Talentovú výzvu vnímame ako koncept, ktorý v Prešove chýba, no zároveň si uvedomujeme, že nestačí skončiť iba pri objavovaní talentov. Dlhodobú hodnotu vidíme najmä v systematickom a úzkom prepojení mladých talentov s kultúrno-kreatívnou obcou, ktorá je v Prešove bohatá na skúsených a kvalitných umelcov. Tento koncept ideme pilotne vyskúšať. Veríme, že ohlasy budú pozitívne a záujem veľký. To bude predpoklad pre každoročnú pravidelnosť a dlhodobý rozvoj celého zámeru,“ uviedla riaditeľka PKO Prešov Barbora Rusiňáková.
 
Priestor pre všetkých
 
Výzva Hľadáme mladé prešovské talenty 2021 je určená pre všetky deti bez ohľadu na ich doterajšie úspechy. Motivovať chceme aj takých, ktorí zatiaľ nenabrali odvahu ukázať čo sa v nich skrýva. Výnimočné talenty budú mať príležitosť predstaviť svoje umenie na verejnom podujatí v septembri, za predpokladu, že to umožní pandemická situácia. Tých najšikovnejších odmení primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
 
Vašu tvorbu, videá, kresby a akýkoľvek iný formát predstavenia vášho talentu nám môžete posielať prostredníctvom jednoduchej prihlášky: https://forms.gle/kLF1cWdzyZJBuXom6 alebo doručiť fyzicky do budovy Čierneho orla na Hlavnej 50A v Prešove do 30.6.2021.
(12:33, presov.sk) 
 
Diskusia
Pridať komentár