Opatrenia v prešovskej MHD sa menia, pri cestovaní vám stačí rúško

918x
31. Máj 2021
Obnovia aj používanie dopytových tlačidiel
Povinnosť mať nasadený respirátor vo vozidlách MHD sa mení na odporúčanie 
 
Pre prešovský okres platí od pondelka 31.5.2021 oranžová farba COVID automatu s čím súvisia aj zmeny niektorých opatrení, ktoré budú platiť počas jazdy vo vozidlách MHD v Prešove.
 
Prešovský okres prechádza od dnešného dňa v zmysle pravidiel COVID automatu z druhého stupňa varovania do druhého stupňa ostražitosti, čiže z červenej do oranžovej farby. Dopravný podnik mesta Prešov v tejto súvislosti prijal aktualizované opatrenia pre cestujúcich v MHD, ktoré vstupujú do platnosti od 31. mája 2021.
 
Prvou zásadnou zmenou je, že povinnosť mať nasadený respirátor vo vozidlách MHD sa mení na odporúčanie. V praxi to znamená, že všetci cestujúci budú od pondelka povinní mať prekryté dýchacie cesty minimálne ochranným rúškom počas celej cesty v autobuse alebo trolejbuse.
 
Koniec zbytočnému otváraniu dverí
 
Druhou zmenou je obnovenie používania dopytových tlačidiel na otváranie dverí. Pred nástupom alebo výstupom z vozidla tak cestujúci budú opäť musieť stlačiť dopytové tlačidlo, ktoré sa nachádza na dverách alebo na madle. V letnom období sa tým predíde zbytočnému otváraniu všetkých dverí v autobusoch alebo trolejbusoch na každej zo zastávok, nakoľko máme klimatizovaných 44% vozidiel a očakávame dodanie ďalších.
 
Po obnovení používania dopytových tlačidiel sa podarí zvýšiť účinnosť chladenia interiéru, vďaka čomu bude cesta v MHD pre všetkých príjemnejšia.
(10:18, presov.sk) 
 
Diskusia
Pridať komentár