Štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby SR na rokovaní v Bardejove

1238x
28. Máj 2021
Riešili viacero tém
Jaroslav Kmeť prisľúbil pomoc pri realizácii projektov 
 
Vo štvrtok 27. mája 2021 hostila samospráva Bardejova významného hosťa – štátneho tajomníka Ministerstva dopravy a výstavby SR Jaroslava Kmeťa, s ktorým oficiálne rokoval primátor mesta Boris Hanuščak.
 
Ťažiskovými boli dva problémy – rekonštrukcia cesty I/77 od OD Centrum až k odbočke na Bardejovské Kúpele (vrátane kruhového objazdu pri JAS-e) a taktiež úsek tejto komunikácie od OD Centrum cez ulicu Krátky rad smerom k cestnému obchvatu.
 
V prvom prípade bola dohodnutá spolupráca štátu a samosprávy a maximálna jej ústretovosť v prípade možného urýchlenia celého procesu tak, aby sa so samotnou rekonštrukciou mohlo začať aj skôr, ako v pôvodne naplánovanom termíne (rok 2023). Konkrétne by sa spolupráca mohla týkať súčinnosti pri územnom konaní, resp. pri stavebných povoleniach.
 
Riešenia už budúci rok  
 
V druhom prípade sa taktiež dá konštatovať, že došlo k dohode. Tento úsek je totiž veľmi frekventovaný, pomerne nebezpečný z hľadiska cestnej dopravy a najmä problematický pre nemotorových účastníkov cestnej premávky. Existuje reálny predpoklad, že riešenia by mohli prísť už v budúcom roku.
 
Témou bola aj cyklodoprava, na ktorú by z Plánu obnovy malo byť alokovaných 100 miliónov eur. Samospráva Bardejova má pripravených niekoľko veľmi zaujímavých projektov (jeden z nich sa už začal realizovať tento týždeň), štátny tajomník sa tomuto konštatovaniu mimoriadne potešil a prisľúbil pomoc v ich prípadnej realizácii.
(13:36, Š. Hij - vedúci referátu tlačového a medzinárodných vzťahov MsÚ Bardejov, foto: FB - JK)
 
Diskusia
Pridať komentár