VIDEO | Klienti Bardejovských kúpeľov a.s. si môžu oddýchnuť v zrevitalizovanom átriu

3114x
27. Máj 2021
Úspešná rekonštrukcia
Pozrite si videoreportáž 
 
Bardejovským kúpeľom a.s. sa podarilo zveľadiť ďalší kúsok oddychovej zóny. Klienti si po novom môžu krátiť čas medzi procedúrami v zrevitalizovanom átriu Kúpeľného domu, v ktorom pribudla bohatá zeleň i miesta na sedenie.
 
„Neboli tu ani lavičky, na ktorých sa dalo poriadne sedieť, čiže všetky tieto veci sme poopravovali a myslím, že to teraz už bude slúžiť svojmu účelu,“ uviedol generálny riaditeľ Bardejovských kúpeľov a.s. Pavol Menšík.
 
„Je to uzavretý priestor, to znamená, že aj pri realizácii bolo potrebné vynaložiť viac úsilia, viac manuálnej práce – pri doprave rastlín, materiálu, zeminy a všetkého čo s tým súvisí,“ ozrejmil krajinný architekt Peter Demčko.
 
Rešpektujúc pôvodný návrh 
 
„Samotná výsadba trvala asi necelé dva týždne, dlhšie boli skôr tie stavebné veci. Projekt sme mali dokončiť už v jeseni, ale nepodarilo sa to, nakoľko bolo zlé počasie, takže sme to ukončili až teraz v jari,“ uzavrel záhradník Ondrej Majerník.
 
Súčasná podoba átria rešpektuje pôvodný návrh českého profesora Otrubu, rekonštrukcia bola financovaná z prostriedkov akciovej spoločnosti.
(13:25, red) 
Diskusia
Pridať komentár