VIDEO | V prímestskej autobusovej doprave sa zmení systém poskytovania zliav

1184x
26. Máj 2021
Jednoduchší a prehľadnejší
Pozrite si videoreportáž 
 
Od leta sa v prímestskej autobusovej doprave na východe Slovenska zmení systém poskytovania sociálnych zliav. Oproti dnešku sa zjednoduší a sprehľadní. Zmena súvisí s prechodom na zónovú tarifu.
 
Na rozdiel od súčasného stavu budú všetky zľavy stanovené rovnakými percentami. Pri polovičnom cestovnom sa zľava zvýši a zjednotí na rovných 50 percent.
 
Nárok na polovičné cestovné budú mať po novom aj občania od 63 do 70 rokov, ktorí dnes platia plné cestovné. Osobitné cestovné, určené pre občanov nad 70 rokov, darcov krvi a tehotné ženy, bude predstavovať 80 percent zľavu zo základného cestovného.
 
Najvýhodnejšou bude úhrada dopravnou kartou klasickou alebo novou virtuálnou uloženou v mobilnom telefóne. Rodiny s deťmi do 16 rokov budú môcť aj po zavedení zónovej tarify naďalej výhodne cestovať počas víkendov a štátnych sviatkov.
 
Každý člen rodiny zaplatí za cestu 1 euro v rámci jedného spoja. Podmienky uplatňovania jednotlivých typov zliav, ktoré budú od leta platné, nájdete na www.idsvychod.sk v sekcii Zónová tarifa. Na tejto webovej stránke je už zverejnená aj Tarifná schéma IDS Východ.
 (20:11, M. Baranová)
Diskusia
Pridať komentár