VIDEO | Záujem o praktické vyučovanie z roka na rok stúpa

1069x
25. Máj 2021
Dôkazom je SSOŠ v Bardejove 
Pozrite si videoreportáž 
 
Súkromná stredná odborná škola v Bardejove je po dištančnej odmlke opäť v tradičnom režime. Okrem klasickej výučby, ktorej sa môžu zúčastňovať už všetci žiaci, stihla škola úspešne zrealizovať aj prijímacie skúšky, a to v odboroch operátor drevárskej a nábytkárskej výroby, animátor voľného času a kozmetik. 
 
„Vybrali sme asi z trikrát toľkých uchádzačov, ako nám bolo povolené otvoriť budúci školský rok. Záujem o štúdium na našej škole nás veľmi teší. Pri výbere sme sa riadili kritériami, ktoré boli zverejnené vopred a tiež výsledkami prijímacích skúšok,“ ozrejmila zástupkyňa školy Mária Pinzíková. 
 
Prijímacie skúšky sa uskutočnili v dvoch termínoch. Škole sa podarilo naplniť aj odbory kaderník, manikér/pedikér a hostinský, na ktoré už išli žiaci bez prijímačiek. 
 
„Voľné miesta máme jedine ešte v učebnom odbore krajčír,“ dodala Pinzíková. 
 
Aplikácia uľahčila vyučovanie
 
Študenti tejto strednej školy absolvovali prax aj počas dištančnej výučby v obmedzených počtoch. Návrat do lavíc bol pre nich o niečo jednoduchší. 
 
„Celé dištančné vzdelávanie sme vzdelávali online formou pomocou aplikácie Webex, čiže sme sa videli tvárou v tvár, zoči-voči. Snažili sme sa im to dištančné vzdelávanie nejakým spôsobom uľahčiť. Myslím si, že spomínaná aplikácia nám v tom veľmi pomohla, hoci niektorí žiaci bojujú s tými problémami, že zrazu sú v škole, v kolektíve a majú preukázať svoje výsledky, ale dúfam, že to spoločnými silami zvládneme,“ uzavrela zástupkyňa školy. 
 
Škola si s koronavírusom počínala veľmi dobre, nezaznamenali ani jeden pozitívny prípad z učiteľských ani žiackych radov.
(14:18, red)  
 
Diskusia
Pridať komentár