Čierny týždeň pre Partizán Bardejov, muži rozhodujúci zápas prehrali

1463x
23. Máj 2021
Bardejovčania napriek snahe v Žiline prehrali
V poslednom kole druhej futbalovej ligy sa rozhodlo o tom, či sa Partizán Bardejov zachráni alebo či skončí v pásme zostupu. Nepochopiteľne poškodil Slovenský futbalový zväz Bardejov aj druhýkrát.
 
Po tom, čo nespravodlivo ukončil prvú ligu žien a poslal bratislavský Slovan do Ligy majstrov, posledné kolo druhej ligy mužov rozdelil na dva hracie dni a tak sa duel hral v nedeľu – teda v deň, kedy Žilina mohla nastúpiť aj s množstvom hráčov, ktorí hrajú aj v prvej lige za A tím.
 
Ak sa chceli Šarišania zachrániť, museli by v Žiline vyhrať – tým pádom by šošoni putovali o súťaž nižšie. Naopak by to platilo v prípade, ak by žlto-zelení neprehrali.
 
Domáci A a B tím v jednom bol lepším od začiatku a diktoval tempo hry. Bolo len otázkou času, kedy strelí úvodný gól. Ten prišiel v 23. minúte, keď sa presadil skúsený Jibril a poslal domácich do vedenia.
 
Ešte do záveru druhého dejstva sa skóre menilo, keď v 43. minúte po chybách v obrane Partizána strelil gól Paur a dá sa povedať, že rozhodol o osude celého stretnutia. Bardejovčania sa snažili, avšak v útoku boli nuloví.
 
 
V druhom polčase však pôsobili živšie a chceli ešte s výsledkom niečo urobiť. Avšak dvadsať minút pred koncom Minárik strelil tretí gól MŠK a v závere sa už len dohrávalo.
 
Bardejovčania mohli aspoň skorigovať, no nastrelili ešte konštrukciu brány a viackrát mierili vedľa. Žilinčania vyhrali rozdielom triedy a v druhej lige si zaistili účasť aj v nasledujúcom ročníku. Naopak, Bardejov z ligy vypadáva a je otázne, či a kedy sa im do druhej ligy podarí vrátiť späť.
 
 
„Žilina má dobré mužstvo, sú tam rýchli hráči, kondične sú na tom lepšie ako my. Prišli sme bojovať, aj sme bojovali. V prvom polčase sme urobili chyby a inkasovali sme dva góly. V druhom polčase to už bolo lepšie. Nedarilo sa nám streliť gól a ak nedáme gól, nemôžeme vyhrať,“ uviedol po zápase tréner Bardejova Bobi Stojkoski.
 
MŠK Žilina B - Partizán Bardejov 3:0 (2:0)
Góly: 23. Jibril, 43. Paur, 69. Minárik
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Petko, Nemergut, Tatar (3. Jarzebak), Maťaš (73. Pacheco), Brigant, Horváth, Dzurik (57. Mijland), Selimi (46. Santos), Maník, Bilali (73. Lukáč)
(19:55, red, foto: facebook, II. futbalová liga)
Diskusia
Pridať komentár