Partizáni v poslednom zápase sezóny proti Žiline B

1824x
21. Máj 2021
Udržia sa Bardejovčania v druhej lige?
V prvom zápase boli úspešnejší Žilinčania 
 
Na prvý zápas so Žilinou v 15. záverečnom kole (6.12.2020) jesennej časti v Bardejove nespomínajú dobre. Žilinskí mladíci si odviezli z Horného Šariša plný počet bodov, keď domácich futbalistov deklasovali 1:4 (1:2). Jediný gól domácich strelil Marko Lukáč, ešte v prvom polčase, keď korigoval výsledok na 1:2.
 
Mužstvo vtedy viedol turecký tréner Memis Ozata. Partizáni mali zastúpenie v oboch družstvách. V základnej zostave MŠK nastúpil bardejovský odchovanec Patrik Iľko a na lavičke sedel, v roli trénera brankárov, dlhoročný gólman Partizána Dušan Molčan. Bardejovčania hrali v tejto zostave: Čikoš-Pavličko - Petko, Akahwakou (78. Selimi), Švec, Lizardo (46. Santos), Brigant, Horváth, Jarzebak, Dzurík, Lukáč (73. Stachura), Mijland.
 
 
V tabuľke sa pomaličky vyjasňuje. Už istým postupujúcim, z prvého miesta, je Liptovský Mikuláš. Ten dokázal záverečným finišom predbehnúť Duklu Banskú Bystricu. Dukla súťaž dlho viedla. V závere sezóny jej však došiel dych. Prispeli k tomu aj Bardejovčania, ktorí vtedajšieho lídra tabuľky dokázali poraziť na vlastnom ihrisku. O druhom postupujúcom (ten bude hrať baráž) sa rozhodne až v poslednom kole medzi Podbrezovou a Banskou Bystricou. Aj na opačnom konci bude rozhodovať posledný zápas.
 
Nižšie ligy pokračujú 
 
Regionálne futbalové zväzy už vypísali termínové listiny tretích, štvrtých a piatych líg. A tak, ak sa niečo mimoriadne nestane, budú tieto súťaže pokračovať dohrávkami už od 23.5. (2.6. - Bardejovská Nová Ves cestuje do Vranova). Plán je taký, že sa dohrajú zápasy jesennej časti. To umožňuje rozhodnúť o postupujúcich a vypadávajúcich.
 
Pre Partizán je však teraz podstatné posledné kolo ligy druhej. Bardejovčania cestujú do Žiliny. Súťaž opustia Poprad a B-mužstvo bratislavského Slovana. O prípadnom treťom zostupujúcom sa rozhodne medzi Partizánom, Dubnicou a Žilinou. Stredoslováci majú po 30 bodov. Východniari o dva menej. Ak chcú teda Bardejovčania pomýšľať na záchranu potrebujú na pôde Žiliny získať tri body. Naopak domácim stačí len jeden. Bude to o to ťažšie, že MŠK bude mať možnosť doplniť mužstvo hráčmi z najvyššej súťaže. Dubnica má doma béčko Slovana. V prípade, že Partizáni nezvíťazia v Žiline môže si dovoliť aj prehrať.
 
Ohrozené zostupom je aj B-mužstvo Partizána v Bardejovskej Novej Vsi v 3. lige. Novovešťania sú momentálne na predposlednom mieste. Rozdiely medzi 15. a 12. mužstvom tabuľky sú však minimálne a aj tu nádej na záchranu stále žije (15. BNV 6 bodov, 12. SNV 9 bodov).
(17:06, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár