Doporučené zásielky vám pošta doručí opäť štandardným spôsobom

1409x
19. Máj 2021
Naďalej platia bezpečnostné opatrenia
Adresát musí byť vybavený respirátorom, rúškom alebo inou ochranou tváre 
 
Slovenská pošta od pondelka, 17. mája 2021, opäť štandardne doručuje doporučené zásielky.
 
To znamená, že doručovatelia vykonajú pokus o doručenie doporučených zásielok a až v prípade nezastihnutia adresáta zanechajú v poštovej schránke oznámenie o uložení zásielky, teda žltý lístok, a zásielku uložia na pobočke pošty.
 
Osobitý spôsob doručovania niektorých doporučených zásielok bol v platnosti od 27. októbra 2020 na základe príkazu ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala, ukončením vyhláseného núdzového stavu sa tento príkaz ministra ruší.
 
Slovenská pošta doručuje denne tisíce zásielok po celom Slovensku. Jej zamestnanci v pobočkách, ako aj v teréne prichádzajú do kontaktu s miliónmi obyvateľov. Naďalej platia bezpečnostné opatrenia v závislosti od regionálnej situácie, tzn. adresát musí byť vybavený respirátorom, rúškom alebo inou ochranou tváre a treba dodržiavať primerané vzájomné odstupy.
 
 
Ak ste v karanténe, oznámte to  
 
Pošta preto vyzýva občanov, aby boli ohľaduplní, opatrní a zodpovední pri preberaní zásielok. V prípade karantény alebo podobnej situácie preto prosí zákazníkov, aby z bezpečnej vzdialenosti a bezpečným spôsobom jasne informovali doručovateľov, že aktuálne nemôžu prísť s nimi do kontaktu a prevziať si zásielku.
 
Pre minimalizovanie rizika šírenia nákazy Covid-19 aj naďalej platia už zavedené ochranné opatrenia nariadené Úradom verejného zdravotníctva SR. V priestoroch pobočiek Slovenskej pošty je regulovaný počet zákazníkov, tzn. v pobočke sa môže nachádzať jeden zákazník na 15 m².
 
Zároveň musia byť dodržiavané dvojmetrové vzájomné odstupy, čo platí aj pre zákazníkov, čakajúcich pred pobočkou. Pri úhrade platieb odporúčame uprednostniť platobnú kartu, aby klienti i zamestnanci čo najmenej prichádzali do kontaktu s hotovosťou. K dispozícii je aj dezinfekcia rúk.
(8:59, Slovenská pošta)
Diskusia
Pridať komentár