Mobilná očkovacia jednotka úspešná aj v Zborove

1527x
17. Máj 2021
Popri očkovaní sa aj testovalo
Uprednostnení boli občania starší ako 60 rokov 
 
Prešovský samosprávny kraj v uplynulých týždňoch spustil projekt mobilného očkovania obyvateľov proti ochoreniu COVID-19. V Zborove bolo vďaka tomuto projektu cez víkend zaočkovaných 192 ľudí.
 
V ranných hodinách navštívila očkovacia jednotka zborovské zariadenia pre seniorov Minor, n.o. a IN VITA a následne sa uskutočnil výjazd na rómsku osadu, kde boli zaočkovaní nahlásení imobilní občania.
 
Po práci v teréne začalo očkovanie starších občanov, ktorých príbuzní priviezli k sále kultúrneho domu a boli zaočkovaní vo svojich autách. Potom sa už začalo s očkovaním ostatných prihlásených záujemcov v sále kultúrneho domu, ktorá sa v tento deň zmenila na obecné vakcinačné centrum.
 
Zaočkovali aj mladších záujemcov
 
Uprednostnení boli občania starší ako 60 rokov, ale prvá dávka vakcíny od spoločnosti Pfizer sa v závere očkovania ušla aj mladším záujemcom, ktorí boli evidovaní ako náhradníci. Obec poďakovala skvelému zdravotníckemu tímu na čele s MUDr. Róbertom Sosňákom za ich ľudský prístup a častokrát aj za povzbudenie pred samotným očkovaním.
 
Uskutočnilo sa aj testovanie
 
Kultúrny dom v Zborove bol v sobotu 15.05.2021 plne využitý na boj proti šíreniu koronavírusu. Vo vestibule kultúrneho domu prebiehalo pod vedením spoločnosti MEMORIX, s.r.o. testovanie na prítomnosť tohto vírusu a v sále kultúrneho domu sa konalo očkovanie proti tomuto ochoreniu.
(9:33, zborov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár