V Nemcovciach si zvolili nové starostky

1263x
17. Máj 2021
Dve dediny, no každá v inom okrese
Zvíťazili Kakalcová a Matejová  
 
Dve obce s totožným názvom majú nové starostky. Cez víkend si zvolili starostku v Nemcovciach v okrese Bardejov aj v Nemcovciach v okrese Prešov.
 
Sobotňajšie doplňujúce voľby v obci Nemcovce v okrese Bardejov priniesli zmenu, novou starostkou sa stala Anna Kakalcová (Za ľudí). Celkovo získala 110 hlasov, druhá kandidátka Mária Strončeková (KDH) skončila s počtom 60 hlasov. Volebná účasť dosiahla 83 percent. Predchádzajúci starosta Ján Paľa (NOVA) sa vlani vzdal mandátu, keď sa stal prednostom Okresného úradu v Bardejove. Voľby sa uskutočnili za dodržiavania protiepidemiologických opatrení a ich priebeh bol bez akýchkoľvek komplikácií.
 
Nemcovce v okrese Prešov
 
Počas uplynulého víkendu si novú starostku zvolili aj v obci Nemcovce v okrese Prešov. Vo voľbách bola iba jediná kandidátka, a to doterajšia zastupujúca starostka Martina Matejová (nezávislá). Získala spolu 157 hlasov. Bývalý starosta Jozef Pavuk (KDH) sa mandátu vzdal pred rokom. K voľbám prišlo dokopy 162 voličov.
 
Volilo sa aj v iných obciach na východe
 
Doplňujúce voľby poslancov sa na východe krajiny konali aj v obciach Rokytovce (okres Medzilaborce), Brežany, Šarišská Poruba (obe okres Prešov), Hanigovce (okres Sabinov), Sulín (okres Stará Ľubovňa), Miroľa (okres Svidník) a Gemerská Poloma (okres Rožňava).
(9:12, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár